vineri, aprilie 26, 2024

DAVID POPOVICI E ȘI CAMPION EUROPEAN!

Must Read

Românul a devenit cel mai rapid înotător din istorie!

DAVID POPOVICI, ȘI CAMPION EUROPEAN LA ÎNOT! Românul a devenit cel mai rapid din istorie! / Sursa FOTO: facebook.com

Seară splendidă pentru România, cu David Popovici devenit și campion european la înot! Sportivul legitimat la CS Dinamo a triumfat în finala probei de 100 m liber la CE desfășurate la Roma, în celebra Foro Italico. Popovici a stabilit un record mondial, terminând cursa în 46,86 secunde!

Record mondial stabilit la „europene”!

Timpul de 46,86 este un record mondial stabilit de David Popovici, care devine cel mai rapid înotător din istorie!

David Popovici a scris o nouă pagină de istorie în natație, după ce a doborât recordul european al probei de 100 metri liber, la competiția continentală de la Roma. Marile publicații internaționale scriu la superlativ despre fenomenul din România și anticipează că doborâârea recordului mondial este doar o chestiune de timp.

David Popovici pare un înotător fără limite și de fiecare dată când intră în bazin, recordurile din natație sunt în pericol. Așa s-a întâmplat și în această seară, când românul a doborât recordul european la proba de 100 metri liber.

În semifinalele Campionatului European, starul de numai 17 ani a oprit cronometrul la 46,98 secunde, devansând cu 13 sutimi de secundă timpul înregistrat de rusul Kliment Kolesnikov, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 47,11 secunde, care a fost, până azi, record european.

Mai mult, performanța lui Popovici îl transformă în al 4-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță, iar marile publicații internaționale se închină în fața sportivului nostru. Jurnaliștii de la swimmingworldmagazine.com, cea mai importantă publicație mondială destinată natației, au scris la superlativ depre David și anticipează că este doar o chestiune de timp până când acesta va doborî recordul mondial deținut de Cesar Cielo (46,91).

admin

Latest News

Lanțul de supermarketuri dat în judecată de Guvern pentru defăimare. Totul se petrece intre Ungaria si Austria

Șeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că Guvernul ungar intenționează să dea...

More Articles Like This