luni, aprilie 29, 2024

Emma Răducan a făcut istorie pentru Marea Britanie. Sportiva și-a condus echipa la victorie contra Franței

Must Read

Emma Răducan a fost lăudată pentru jocul care a calificat Marea Britanie la turneul final al Billie Jean King Cup. Sportiva a reușit punctul decisiv pentru calificarea în fața Franței.

Echipa Marii Britanii s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup, în dauna Franţei pe care a învins-o cu scorul general 3-1. Iar jucătoarea cu tată român a reușit victoria decisivă pentru calificare.

Emma Răducan lăudată pentru jocul său

Fostă campioană la US Open a câștigat meciul cu Diane Parry și a învins-o cu 4-6, 6-1, 7-6 (7-1), oferind echipei sale un avantaj decisiv de 3-1.Marea Britanie a obținut un loc la turneul final din cadrul Billie Jean King Cup.

Vineri, Diane Parry a dominat-o pe Katie Boulter, 6-2, 6-0. În următorul joc, Emma Răducanu a adus primul punct pentru Marea Britanie, învingând-o pe Caroline Garcia, 3-6, 6-3, 6-2. Katie Boulter a învins-o, apoi, pe Clara Burel, 7-5 6-0. Iar sportiva cu origini românești le-a dat franțuzoaicelor lovitura decisivă.

Emma Răducanu, locul 302 mondial, a ratat cea mai mare parte a sezonului trecut, din cauza unei operații la gleznă şi la ambele încheieturi ale mâinilor. Succesul în fața Franței este cu atât mai notabil, cu cât jocul pe zgură, practicat cu Franța, nu este apreciat nici de Boulter, nici de Răducanu.

„În ceea ce privește tenisul, am jucat cel mai bun tenis din cariera și din viața mea. Pentru a trece de momentele din ultimele două zile, a fost nevoie de un caracter puternic, în condițiile în care aproape întreaga arenă a fost împotriva mea”, a spus Emma Răducanu pentru BBC Sport.

Echipa Marii Britanii, cu Emma Răducan nu s-a mai impus în faţa Franţei, atunci când a fost oaspete. Alături de Marea Britanie, calificate la turneul final al Billie Jean King Cup mai sunt Polonia, Australia, respectiv Statele Unite. De asemenea, echipa Japoniei, având-o în componenţă pe Naomi Osaka, a obţinut calificarea în dauna Kazahstanului. Slovacia a trecut de Slovenia, iar Germania a învins Brazilia.

România s-a calificat în premieră la Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2. Echipele câştigătoare vor juca, la turneul final , alături de Spania, ţara gazdă, Canada, campioana en titre, Italia şi Cehia.

Autor

Latest News

Depopularea e în grafic: Rata natalității scade la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, în timp ce numărul deceselor subite se accelerează!

Rata natalității în SUA a scăzut la cel mai scăzut nivel de la începutul înregistrărilor, potrivit unui nou raport...

More Articles Like This