duminică, februarie 25, 2024

AMERICANII FURĂ PETROUL SIRIAN!

Must Read

Ministerul Petrolului din Siria: Americanii fură petrol sirian / Peste 80% din resurse au ieșit din țară!

petrol
Ministerul Petrolului din Siria: Americanii fură petrol sirian / Peste 80% din resurse au ieșit din țară

Washingtonul fură mai mult de 80% din resursele petroliere ale Siriei în fiecare zi, spune Ministerul Petrolului și Resurselor Minerale, în timp ce forțele americane continuă să jefuiască resursele naturale ale țării.

Potrivit ministerului, producția de petrol sirian pentru prima jumătate a anului 2022 s-a ridicat la 14,5 milioane de barili, o medie de 80.300 pe zi.

Forțele americane au furat 66.000 de barili pe zi

Forțele de ocupație americane sunt respnsabile de furtul a 66.000 de barili pe zi, ceea ce reprezintă puțin peste 83% din producția de petrol a Siriei, potrivit morningstaronline.co.uk.

Guvernul Siriei acuză Washingtonul că a scos petrol din țară printr-o trecere ilegală în Kurdistanul irakian.

Rapoartele regulate de la sol au fost susținute de filmări și fotografii care par să arate convoai mari de tancuri americane care părăsesc țara, adesea, escortate de Forțele Democratice Siriene (SDF) conduse de kurzi.

Americanii, ajutați de kurzi

Aceștia sunt, de asemenea, acuzați că au furat cereale și alte resurse naturale.

Un acord de petrol, larg criticat, încheiat între SDF și SUA Delta Crescent Energy în 2020, a expirat în aprilie anul trecut, după ce președintele american Joe Biden a anulat o derogare care îi permite să facă comerț în Siria.

Dar copreședintele Consiliului Democrat Sirian, Ilham Ahmed, a insistat de atunci că oficialii locali plănuiau să reînvie acordul, în timp ce apelul său ca regiunea să fie scutită de sancțiunile SUA a fost convenit în iunie.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/ministerul-petrolului-din-siria-americanii-fura-petrol-sirian-peste-80-din-resurse-au-iesit-din-tara-771560.html

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This