marți, aprilie 16, 2024

RUSIA ȘI-A ATRAS DE PARTEA SA ȚĂRILE ISLAMICE!!

Must Read

Rusia mută cu Organizația pentru Cooperare Islamică pentru a contracara Occidentul!

Organizația pentru Cooperare Islamică

Cooperarea Rusiei cu lumea islamică va fi mai eficientă în perspectivă în comparație cu interacțiunea sa cu Occidentul, a declarat vineri Reprezentantul permanent al Rusiei la Organizația pentru Cooperare Islamică (OCI), Ramazan Abdulatipov.

„Trebuie să spun că lumea islamică este o lume uriașă cu potențial în sferele economice, politice, geografice, de mediu și culturale și de aceea dezvoltarea în continuare a cooperării cu lumea islamică va avea ca rezultat în curând formarea unei alianțe geopolitice, care va avea mai mult succes în comparație cu Occidentul în activitatea sa în beneficiul păcii și al progresului uman”, a spus Abdulatipov într-o conferință de presă, găzduită de TASS.

„De aceea cooperarea noastră cu Organizația pentru Cooperare Islamică este atât de importantă”, a continuat el.

Abdulatipov a remarcat că era dominației țărilor occidentale pe arena globală este deja în trecut.

„Era dominației în numele Europei și a restului Occidentului este în trecut, pentru că o lume imensă musulmană și de la est intră în scena acum. Sunt aproximativ 1,8 miliarde de oameni astăzi și vor fi mai mulți în 2025”, a adăugat el. .

Diplomatul rus a mai spus că, în ciuda tuturor încercărilor Occidentului de a izola Rusia, țara încă „nu este singură” și se bucură de prietenia prietenilor săi geopolitici.

„Rusia nu trebuie să se teamă de nimic pentru că avem o experiență istorică pozitivă de cooperare cu țările musulmane. Mai mult, populația țării noastre are peste 20 de milioane de cetățeni musulmani și de aceea ni s-a acordat statutul de observator în Organizația pentru Cooperare Islamică. ,” a spus el.

Abdulatipov a remarcat, de asemenea, că oponenții Rusiei au încercat să exercite influență asupra OCI pentru a-și forța membrii să se alăture poziția Occidentului în ceea ce privește Rusia, dar datorită „muncii enorme a ambasadelor în aceste state [membre OCI], bunul simț a prevalat”.

Organizația de Cooperare Islamică (OCI) a fost fondată în 1969, formată din 57 de țări membre. Organizația este reprezentată de delegațiile sale permanente în cadrul Națiunilor Unite și al Uniunii Europene. Rusia are statutul de stat observator în cadrul OCI.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.flux24.ro: https://flux24.ro/rusia-muta-cu-organizatia-pentru-cooperare-islamica-pentru-a-contracara-occidentul/

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This