vineri, aprilie 26, 2024

Aberanta taxă pe amprenta de carbon ar putea sărăci milioane de români!

Must Read

Planuri „verzi” care nu se vor aplica niciodată!

Scandaloasa măsura progresistă ar putea provoca revolte și schimbări de guverne în toată Uniunea Europeană

Conform ministrului Mediului, Tanczos Barna, citat de publicația ziuanews.ro, noua taxă pe amprenta de carbon va fi obligatorie începând din 2027, iar fiecare român va fi taxat pentru „poluarea” pe care o va produce gospodăria sa. Cel mai evident exemplu cel al taxei pe gaz. Cu cât vom folosi mai mult gaz pentru încălzire sau mâncare, cu atât vom fi taxați mai mult, a spus ministrul Mediului.

Tanczos – mâna cu care UE se șterge…!

„Deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și în sectorul de mobilitate. Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducerea unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean care locuiește undeva în UE și care, prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează. Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe”, a anunțat ministrul Mediului. Acesta a explicat că “cel mai simplu exemplu este taxa pe gaz, pe gazele naturale care se ard, practic, în centrale individuale, la nivelul fiecărui apartament”- a explicat Barna la TVR 1.

„Va fi o taxă pe care o va plăti fiecare cetățean european, nu este doar România, ci se aplică pentru toate cele 27 de state europene. Spre surprinderea mea, chiar și pe ultima sută de metri, (o parte din statele membre – n.r.) au fost extrem, extrem de ambițioase și nu a vrut să audă nimeni nici o secundă despre eliminarea acestor taxe noi, în ciuda discuțiilor și a obiecțiunilor și în ciuda situației actuale, în ciuda războiului” – susține Tanczos Barna minciunile progresiste de la nivel european.

Progresiștii și globaliștii – pe ducă, în toată Europa!

Noua politică de mediu vine în contextul în care Uniunea Europeană vrea să devină independentă energetic în raport cu Rusia, ceea ce este, deocamdată, o utopie!

 „Filozofia Comisiei este că putem scăpa de presiunea Rusiei și putem scăpa de expunerea totală la Rusia sau la gazele rusești doar prin eliminarea totală a gazului din balanța energetică. Și nu prin schimbarea furnizorului, ci prin eliminare a gazului din balanță!”, a mai spus Tanczos Barna în cadrul emisiunii AgroStrategia. Criticii acestui gen de măsuri consideră că vor duce la o dictatură, în care fiecare cetățean va fi taxat pentru a face ceea ce este considerat normal, pe motiv că poluează. “Ei spun că vor să oprească sau să reducă emisiile de carbon. Cine emite carbon? Omul! Vor să te reducă pe tine!”- susțin criticii politicilor globaliste. Guvernele care susțin aceste politici sun supuse la mari presiuni din partea populației și multe sunt pe cale de a fi schimbate. În Franța, Emanuel Macron tocmai a pierdut majoritatea parlamentară și a eșuat în încercarea de a reintroduce obligativitatea purtării măștilor. În Regatul Unit al Marii Britanii, Boris Johnson a fost silit să demisioneze. Premierul italian Mario Draghi, cunoscut progresist și globalist, este pe care de a pierde puterea. În Germania și Austria, guvernele care susțin sancțiunile împotriva Rusiei și alte măsuri aberante, ce duc la sărăcirea propriilor popoare, se clatină puternic.

Ce fumează Barna?!

Ministrul Mediului a lansat declarații halucinante cu privire la acest demers, spunând că filozofia Comisiei Europene este eliminarea totală a gazului din balanța energetică. Noile masuri ar face parte din efortul blocului comunitar de a scăpa de dependența energetică față de Rusia. “Filozofia Comisiei este că putem scăpa de presiunea Rusiei și putem scăpa de expunerea totală la Rusia sau la gazele rusești doar prin eliminarea totală a gazului din balanța energetică. Și nu prin schimbarea furnizorului, ci prin eliminare a gazului din balanță” a mai spus ministrul Mediului, care vorbește doar ca să se afle în treabă! Punem pariu pe orice vreți că, în 2027, Tanczos Barna nu va mai fi ministru al Mediului și, totodată, că această taxă pe amprenta de carbon va fi inaplicabilă! România reușește să-și producă 85% din necesarul de gaze, în condițiile în care, la nivel european, Rusia susține 40% din consum. State precum Germania au cea mai mare dependență de importurile energetice de gaz.

Cei mai afectați vor fi fermierii!

Minți luminate au calculat că impactul asupra fermierilor români va fi mai mult decât împovărător, fiind vorba de peste 8 miliarde de euro care nu vor mai fi investite în susținerea sau dezvoltarea sectorului agro-zootehnic.

Dar nici procesatorilor și nici retailiștilor nu le va fi mai ușor, chiar dacă asupra lor se va ”lucra”, de la nivel de Comisie Europeană, ceva mai subtil.

Iată că, pentru a contracara, oarecum, presiunea pe fermierul și procesatorul din România, chiar pe cel român, am putea spune, cât de curând, se va propune impunerea unei Taxe pe Carbon, care să vizeze tot ce intră într-un aliment.

Cu alte cuvinte, dacă aduci carnea, laptele, membrana, aditivul sau chiar alimentul în sine, de la 2000 de kilometri, taxa va fi mai mare, decât dacă le aduci de la 20, 60, 100 de kilometri. Și, atenție, taxa va viza orice produs, adică, și pe cel fabricat în România, nu doar pe cele din intracomunitar sau din import, pentru a nu se spune că e cineva discriminat.

În felul ăsta, se consideră că, într-o oarecare măsură, se va realiza un echilibru pe toată filiera, între produsele aduse din intracomunitar și cele fabricate în spațiul românesc, pentru că mâncarea care va fi de departe ori va avea ingrediente aduse de la mii de kilometri, va fi mai apropiată ca preț, dacă nu, chiar mai scumpă, decât cea fabricată aici. În plus, se afirmă că o asemenea taxă ar contribui la scurtarea lanțurilor de aprovizionare, exact așa cum spune și Comisia Europeană, de la furcă, la furculiță. Noi nu spunem că ideea e bună sau greșită, ci doar ce se va întâmpla în viitorul apropiat. Nici cine va face propunerea nu vă spunem; oricum, se va afla la momentul potrivit. Dar, și doar dacă se va reuși ca textul reglementării să fie introdus în comisii, la Parlament, să vedeți scandal!

O idee veche de peste jumătate de secol, reîncălzită de globaliști, la Davos!

Ideile trăsnite cu taxa pe amprenta de carbon au venit, desigur, de la recent încheiatul Forum Economic de la Davos, considerat un sanctuar al elitei globaliștilor. De pildă J. Michael Evans, președintele Alibaba Group, a vorbit despre un dispozitiv care va analiza „amprenta de carbon” a fiecărui om, monitorizînd ce cumperi, ce mănînci, unde și cum călătorești, etc., un fel de variantă a sistemului de „credite sociale” din China. Iar Albert Bourla, CEO al concernului Pfizer, unul dintre marii beneficiari ai pandemiei, care în 2021, a cîștigat 24,3 milioane de dolari – vorbim despre Bourla, a pomenit despre o tehnologie pe care o dezvoltă corporația sa, cu un microchip inserat într-o tabletă care să semnaleze autorităților dacă pastilele obligatorii au fost, într-adevăr, ingerate. Asta, în timp ce președinta unui gigant financiar norvegian a spus că din cauza tranziției energetice va trebui să ne obișnuim cu penuriile, cu prețurile mari, cu presiunile inflaționiste. Sacrificii care merită însă făcute, crede ea, din cauza imperativului luptei cu schimbările climatice”.

Aceste idei nu sunt noi. Ele au fost enunțate cu jumătate de veac în urmă de așa numitul Club de la Roma care avertiza despre „limitele creșterii”. Previziunile sumbre avansate atunci nu s-au împlinit, însă ideea în sine, aceea de a promova politici care să limiteze creșterea populației (de unde și campaniile susținute pro-avort sau cele pro-LGBTQ, cu accent în ultimul timp pe transgenderi), care să impună un anumit mod de viață, sub imperativul „sustenabilității”, a redevenit tentantă pentru că frica inoculată privind „moartea Terrei” dacă nu se impun măsuri radicale constituie un instrument de control extrem de eficient, într-o societate în care trebuie măcar, formal, păstrată regula deciziilor luate democratic.

Prostirea populației și dictatura globală

Iar din această perspectivă, se vede cât de ușor a putut fi inoculată într-o bună parte a populației ideea că schimbările climatice la care asistăm ar fi provocate în principal de om, de unde și toată această titanică „luptă cu carbonul” despre a cărei necesitate („existențială”, după cum ne explică The Guardian și multe alte instituții mass media) suntem informați zilnic. De fapt, au existat schimbări climatice, unele, mult mai dramatice decât cele de acum, de-a lungul existenței Terrei, cu mult înainte apariției omului, cu impact pozitiv sau negativ. Însă strategia „luptei cu carbonul” îți permite, pe de o parte, să promovezi o agendă ideologică asociată radicală („justiție socială”, „echitate”, etc) iar pe de alta, este tentantă, din perspectiva levierului de control societal, pe care îl oferă (și istoricul Niall Ferguson avertiza la un moment dat, în legătură cu măsurile luate în perioada pandemiei în privința a ceea ce el numea tendința de „Chinaficare” a Vestului). În baza ei au fost luate decizii complet nerealiste, care au dus la renunțarea la surse de energie tradiționale, înainte de avea la dispoziție surse alternative viabile, mai ales dacă se elimină și energia nucleară.

Taxa pe carbon și alte măsuri aberante sunt doar pretexte – elitele de la WEF-Davos vor toată puterea, bogăția și controlul!

WEF este un forum pro-globalizare care anul acesta a avut loc într-o perioadă în care tendința mondială este una către de-globalizare, ceea ce pune sub semnul întrebării pe viitor chiar rostul reuniunii de la Davos. Pesimismul privind viitorul globalizării a fost împărtășit pe scară largă la reuniune. Vocile moderat optimiste au fost copleșite de pesimismul majoritar care nu se așteaptă la o reîntoarcere la situația din trecut, chiar dacă se va ajunge la un acord de pace în Ucraina. Așa cum era de așteptat participanții au deplîns aceste evoluții, chiar dacă unii au prezentat scenarii ceva mai optimiste vorbind despre o re-globalizare”, adică oglobalizare mai selectivă, care să regîndească fluxul global de bunuri, servicii, finanțe, informații și persoane, între altele, prin orientarea pronunțată către afaceri derulate în spații cu prieteni geopolitici. Un motiv major de preocupare este previzibila splitare, în timp, a sistemului financiar internațional, un efect al impactului severelor sancțiuni financiare impuse de Occident, Rusiei. Ceea ce va face ca multe țări, instituții și persoane să dorească să-și plaseze resursele în afara sistemului financiar actual dominat de Vest. Rusia și China discutau deja de ceva vreme despre un sistem financiar internațional alternativ dar sancțiunile aplicate Moscovei legate de invazia din Ucraina ar putea grăbi lucrurile.

În ultima perioadă WEF a fost atacat constant și de la dreapta și de la stînga spectrului ideologic. Însă în acest an criticile au fost mai vehemente ca niciodată. De pildă CNN se întreabă dacă elitele mondiale prezente zilele trecute la Davos chiar au sesizat că lumea s-a schimbat, citîndu-l pe jurnalistul american Anand Giridharadas, autorul volumului „Winners Take All: The Elite Charade of Changing the World” care critică dur ceea ce el numește o „clasă plutocratică de elită” spunînd că ultimii doi ani au clarificat lucrurile, această clasă înfloritoare dorește, în esență, în ciuda discursurilor pe care le livrează despre binele comun, să prezerve un sistem defavorabil tuturor celorlalți.

admin

Latest News

Lanțul de supermarketuri dat în judecată de Guvern pentru defăimare. Totul se petrece intre Ungaria si Austria

Șeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că Guvernul ungar intenționează să dea...

More Articles Like This