duminică, februarie 25, 2024

ÎNCĂ UN PAS SPRE SUPRAVEGHEREA TOTALĂ!

Must Read

Starea de sănătate a oamenilor, monitorizată prin tatuaj!

Cercetătorii coreeni lucrează la conectarea cu cip wireless a populaţiei

Scris de: ZIUA NEWS

Starea de sănătate a oamenilor, monitorizată prin tatuaj. Cercetătorii coreeni lucrează la conectarea cu cip wireless a populaţiei

Institutul Avansat de Ştiinţă şi Tehnologie din Coreea (KAIST) din oraşul sud-coreean Daejeon a dezvoltat o cerneală electronică pentru tatuaj, realizată din metal lichid şi nanotuburi de carbon care funcţionează ca un electrod bio.

Sud-coreenii ar putea în curând să poată purta un dispozitiv în interiorul corpului, sub forma unui tatuaj la comandă, care îi avertizează automat asupra potenţialelor probleme de sănătate, dacă proiectul unei echipe ştiinţifice dă roade, conform news.ro.

Conectat la un dispozitiv de electrocardiogramă (ECG) sau alt biosenzor, acesta poate trimite o citire a ritmului cardiac al unui pacient şi a altor semne vitale, precum glucoza şi acidul lactic, către un monitor.

“În viitor, ceea ce sperăm să facem este să conectăm un cip wireless integrat cu această cerneală, astfel încât să putem comunica sau trimite semnal înainte şi înapoi între corpul nostru şi un dispozitiv extern”- a declarat liderul proiectului, Steve Park, profesor de ştiinţa materialelor şi inginerie.

Cerneala este neinvazivă şi este făcută din particule pe bază de galiu, un metal moale, argintiu, folosit şi în semiconductori sau în termometre. Nanotuburile de carbon decorate cu platină ajută la conducerea electricităţii, oferind, în acelaşi timp, durabilitate.

“Când este aplicat pe piele, tatuajul nu se desprinde, chiar dacă este frecat, ceea ce nu este posibil doar cu ajutorul metalului lichid”, a mai spus Park.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/stiri/starea-de-s-n-tate-a-oamenilor-monitorizat-prin-tatuaj-cercet-torii-coreeni-lucreaz-la-conectarea-cu-cip-wireless-a-popula-iei-1571781

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This