vineri, februarie 23, 2024

De necrezut: India cumpără petrol rusesc ieftin și îl revinde Europei, la prețuri mari!

Must Read

Odată cu sancțiunile împotriva Rusiei, UE marchează un autogol după altul. Acum a devenit cunoscut faptul că India cumpără petrol rusesc ieftin și apoi îl revinde Europei la prețuri mari.

India crește ponderea țițeiului rusesc la 25%!

India devine centrul de rafinărie de facto pentru Europa. Potrivit Agenției Reuters, India a cumpărat circa 62,5 milioane de barili de petrol rusesc, de la izbucnirea războiului din Ucraina și, mai ales, după cel de-al șaselea pachet de sancțiuni al UE împotriva Rusiei, de la începutul lunii iunie – de trei ori mai mult decât a cumpărat în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Ponderea Rusiei din importurile de petrol din India a crescut la aproape 25%.

Importuri de țiței rusesc, prin ocolișuri!

Cu toate acestea, India are un excedent pe piața internă, motiv pentru care vinde țiței rusesc, care este comercializat puțin mai ieftin pe plan internațional, decât țițeiul din alte țări. Astfel petrolul pe care UE de fapt nu-l mai dorește, revine în Europa. Potrivit publicației Berliner Zeitung, care citează informații din The Wall Street Journal, rafinăriile private de petrol furnizează pe piața mondială benzină și motorină, dintre care unele conțin țiței rusesc.

Excesul este expediat în Europa, cu tancuri petroliere

Nu numai că țările europene se împușcă în picior cu boicotul petrolului din Rusia pentru că acum plătesc mult mai mult pentru țițeiul rusesc și, astfel, umplu și mai mult cufărul lui Vladimir Putin, dar UE alimentează și inflația pentru propriii cetățeni, deoarece importurile pe mare sunt mult mai scumpe decât cele prin conductă!

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This