duminică, decembrie 3, 2023

Austria se așteaptă la un nou val de migranți!

Must Read

Ministrul Integrării estimează că circa 50.000 de cereri de azil vor fi înregistrate până la sfârșitul anului

Potrivit site-ului oe24.at, Ministrul Integrării Susanne Raab (ÖVP), se așteaptă la 50.000 de cereri de azil până la sfârșitul anului, un nivel maxim în ultimii ani. Cele mai multe cereri continuă să vină de la sirieni și afgani, iar Austria sprijină, de asemenea, 75.000 de persoane strămutate din Ucraina, ca parte a „ajutoarelor de vecinătate”. 

“Acestea reprezintă un tur de forță, pentru munca de integrare, pentru sistemul de învățământ, piața muncii și sistemele sociale. Dar și pentru noi ca societate, în ansamblu!”- explică dna Raab.

Mulți dint noii veniți nu sunt suficient de bine integrați!

Conform ministrului Integrării, mulți oameni care au venit în Austria în 2015 sau mai devreme nu sunt suficient de bine integrați în societate. În urmă cu cinci ani, a intrat în vigoare Legea Integrării, care este „o piatră de temelie a integrării”, a spus ministrul Raab într-o emisiune de joia trecută. Din 2017, s-au făcut 800.000 de contracte de consiliere și au fost create cursuri de învățare a limbii germane, la nivel național, de care beneficiază peste 90.000 de persoane. În 2022, bugetul de integrare a fost majorat la 105 milioane de euro.

Oferta de cursuri de germană s-a dublat

Legea integrării îi obligă pe cei cu drept de azil și protecție subsidiară să participe la „cursuri de valori și orientare”. Circa 57.000 de persoane au urmat cursurile din 2017, dintre care 22.000 femei și circa 35.000 bărbați. Numărul de cursuri de germană oferite de stat a fost dublat. În prezent, sunt oferite în jur de 45.000 de locuri și se adaugă constant noi locuri pentru ucraineni, potrivit ministrului Integrării.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This