sâmbătă, aprilie 20, 2024

Planul secret al Guvernului împotriva inflației!

Must Read

Săptămâna viitoare, Guvernul vrea să prezinte un „mega-pachet” împotriva inflației!

Conform publicației oe24.at, creșterea masivă a prețurilor ar putea să fie în sfârșit combătută: ministrul de Finanțe, Magnus Brunner, calculează în prezent un pachet de ajutotorare a populației în valoare de mai multe miliarde de euro. Potrivit reporterilor de la heute.at, planul este dislocat pe două etape.

  • Plăți unice. În iulie, ar trebui să fie distribuite plăți unice pentru asistență socială și ajutoarele de șomaj. Urmează să fie acordat și un bonus pentru alocația pentru copii. Acesta este un lucru pe care ÖVP îl consideră mai ușor decât o măsură generală.
  • Bonus climatic. Bonusul climatic – după cum au arătat mai multe publicații,  urmează să fie majorat la 250 de euro și să fie distribuit în cursul lunii octombrie. În plus, taxa pe amprenta de carbon urmează să fie amânată până în toamnă, în loc să se aplice din iulie.
  • Alocațiile familiale. Pe de altă parte (aceasta este o preocupare a Verzilor), „mai multe subvenții” ar trebui, de asemenea, ajustate cu inflația. De exemplu, alocația familială va fi majorată în toamnă, după ce se stabilește o evaluare. Creșterea bruscă a prețurilor provoacă dificultăți mamelor singure și familiilor în special. În viitor, aceste subvenții urmează să fie evaluate în mod regulat.
  • Indemnizație de îngrijire. Acest lucru este valabil și pentru alocația de îngrijire, care nu a fost majorată de câțiva ani și poate deveni o capcană a sărăciei. În plus, ajustările pensiilor pentru pensionarii mai săraci urmează să fie anticipate.
  • Ajutorul de somaj. Un subiect de controverse este încă dacă indemnizația de șomaj ar trebui majorată doar ca plată unică sau în general. ÖGB (Federația Sindicatelor din Austria-n.n.) face eforturi masive pentru o creștere. Aici s-ar putea aplica modelul degresiv, pe care îl urmărește ministrul Muncii, Martin Kocher – mai mult la început, apoi mai puțin, potrivit unor surse din interiorul Guvernului, citate de oe24.at. Al doilea pachet – cu reforme structurale – va fi elaborat abia în toamnă.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This