vineri, aprilie 19, 2024

Totul despre Meldezettel!

Must Read

Meldezettel = Fișă de înregistrare (înregistrarea unei reședințe, luarea in spațiu)

 

În Austria, formularul de înregistrare (Meldezettel-n.n) este certificatul oficial care dovedește că v-ați înregistrat locul de reședință normală sau o ședere mai lungă. O astfel de notificare trebuie făcută autorității administrative la stabilirea pentru prima dată a unui loc de reședință, la schimbarea locului de reședință și în cazul șederii mai lungi în alte locuri decât locul de reședință. Dispoziţia legală relevantă este Legea privind înregistrarea din 1991.

Nu uitați să vă înregistrați în termen de 3 zile!

Înregistrarea locului de reședință/schimbarea locului de reședință este obligatorie în Austria și trebuie depusă la biroul de înregistrare responsabil al administrației municipale . Potrivit Actului de înregistrare, autoritatea de înregistrare este primăria respectivă. Datele sunt stocate de către autoritate în Registrul Central al Rezidenților (ZMR) și o copie a formularului de înregistrare este oferită rezidentului ca document eliberat oficial (confirmarea înregistrării ). De la prima înregistrare, formularul de înregistrare poate fi văzut ca un extras actualizat din registrul de înregistrare.

Formularul de înregistrare este disponibil la birourile de înregistrare, online și de la unele tutungerii.

Înainte de 1 martie 2002, documentul de confirmare a fost denumit oficial fișă de înregistrare , până la acea dată, când a fost înlocuit cu confirmarea de înregistrare de astăzi . Autoritatea face acum diferența între formularul de cerere pentru înregistrare în sine (formular de înregistrare „nou” ) și confirmarea emisă după o cerere înregistrată cu succes  (confirmarea înregistrării, formularul de înregistrare „vechi”). În limbajul colocvial, însă, nu se face nici o distincție. Furnizorii de servicii (companii de telefonie, companii de furnizare de energie etc.) solicită de obicei depunerea unui „fișon de înregistrare” la încheierea contractului. Cu toate acestea, o depunere nu mai este necesară pentru autorități, deoarece toate autoritățile au acum acces la registrul central al populației. Birourile (private) de înmatriculare a vehiculelor verifică acum și reședința principală online. Costurile suportate pentru fiecare interogare vor fi transferate solicitantului.

Precizări importante

Odată cu mutarea in Austria sau dacă vă mutați într-un apartament nou (sau o casă nouă), trebuie să vă înregistrați la noua adresă în termen de 3 zile. La Viena puteți face acest lucru la orice serviciu de înregistrare, indiferent în ce sector trăiți. Vă puteți anunța anularea unui loc de reședință de la orice autoritate de înregistrare din întreaga țară, indiferent de locul în care locuiți. Dacă înregistrați în același timp, un nou loc de reședință în Austria, „vechiul” loc principal de reședință este anulat de autoritatea de înregistrare responsabilă de înregistrare sau, tipul locului de reședință este schimbat la cerere (resedința principală/secundară). Orice persoană care ajunge pentru prima dată în Austria, își schimbă reședința principală sau dobândește o reședință secundară este obligată să se înregistreze la Biroul de Înregistrare aferent (Meldebehörde), împreună cu familia sau cu persoanele care îl însoțesc.

Când se face înregistrarea?

Înregistrarea reședinței principale sau secundare se va face în termen detrei zile după ce persoanele s-au mutat în noua locuință. Proprietarul sau cel care furnizează spațiul de cazare va completa formularul de înregistrare (Meldezettel).

Ce documente sunt necesare pentru a face înregistrarea?

  • Document de Identitate / Pașaport care prezintă: Numele de Familie, Prenumele, Data Nașterii, Locul Nașterii, Cetățenia;
  • Formularul de Înregistrare (Meldezettel), pe care îl poți descărca aici: https://www.oesterreich.gv.at/
  • Certificatul de Naștere al copilului, dacă este cazul

Unde se face înregistrarea?

În funcție de regiune sau oraș, înregistrarea se va face în următoarele locuri:

  • Biroul Municipal (Gemeindeamt);
  • Magistratură (der Magistrat);
  • În Viena: Biroul Municipal (Magistratische Bezirksamt).

Ce pași am de făcut pentru a mă înregistra?

Împreună cu proprietarul sau cel care furnizează spațiul de cazare se va completa formularul de înregistrare (Meldezettel).

Secțiunile formularului de înregistrare se vor completa în format lizibil, menționând următoarele caracteristici speciale:

  • Mărturisirea religiei: Această secțiune poate fi completată numai după ce furnizorul de cazare a semnat formularul de înregistrare. La alegerea dumneavoastră, această secțiune poate rămâne necompletată;
  • Număr ZMR: Trebuie menționat în măsura în care este cunoscut. Numărul ZMR este un număr arbitrar de 12 cifre pe care sistemul îl folosește pentru a identifica autoritățile;
  • Semnătura persoanei obligate să se înregistreze: Aceasta confirmă exactitatea faptică a datelor de înregistrare;
  • Semnătura proprietarului.

După ce a fost completat formularul de înregistrare (Meldezettel), se va face programare la una din instituțiile menționate mai sus, unde fiecare persoană este îndrumată la biroul aferent. 

De asemenea, pentru această procedură nu există niciun cost, iar confirmarea înregistrării (Meldebestätigung) se va elibera pe loc. 

Pentru mai multe detalii și informații, puteți accesa următoarele pagini:

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This