sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ministrul Gewessler șantajează guvernul austriac!

Must Read

Mai mulți lideri de stat ÖVP au susținut recent o amânare a taxei pe amprenta de carbon 

Leonore Gewessler și Verzii merg la șantaj, amenințând cu anularea bonusului climatic

Populația austriacă este masiv preocupată de valul inflației. Povara financiară suplimentară a exploziei costurilor cu energie sau alimente nu mai este gestionabilă pentru mulți oameni din țară. Totuși, ministrul Mediului, Leonore Gewessler, avertizează că ajutoarele guvernamentale ar putea fi anulate. În cel mai mare pachet anti-inflație al guvernului federal de până acum, ÖVP și Verzii au dublat bonusul climatic pentru toți adulții din Austria. În loc de 250 de euro, ei promit 500 de euro pentru fiecare persoană – 500 de euro transferați în cont de guvern, în toamnă!

Bonusul climatic depinde de certurile lui Gewessler cu Partidul Popular?!

„În special, anul acesta, am creat un element central de relief – bonusul climatic!” a spus Gewessler, vineri, 22 iulie, într-un interviu pentru  televiziunea Ö1, în cadrul emisiunii „Mittagsjournal”.

Potrivit publicație heute.at, ministrul Verzilor vede bonusul ca o „contribuție mare și semnificativă a Guvernului”. Dar o ceartă în coaliția de guvernare ar putea priva cetățenii de aceste plăți de sprijin. Johanna Mikl-Leitner (Austria Inferioară), Thomas Stelzer (Austria Superioară) și Anton Mattle (Tirol), trei lideri de stat proeminenți ai ÖVP, s-au pronunțat recent în favoarea unei noi amânări a taxei CO². Nu este surprinzător că Partidul Verde, din care face parte și Leonore Gewessler, nu susține această propunere.

Un ministru nefericit

Nefericita ministresă a Energiei, Gewessler, care nu poate asigura suficiente rezerve de energie în rezervoarele de gaz ale Austriei și care a aprobat un nou sistem de climatizare pentru biroul său cu 143.000 de euro, are o altă problemă: cei circa șase milioane de austrieci care au  de primit un bonus climatic în toamnă! Cetățenii urmează să primească câte 500 de euro, dar statul nu are datele bancare despre circa 2 milioane de oameni! Prin urmare, bonusul pentru climă trebuie trimis prin poștă acestor persoane, care nu sunt înregistrate la Finanzonline și/sau nu primesc niciun sprijin financiar din partea statului. O singură scrisoare RSb, adică documentul oficial, costă în prezent 5,40 euro, la oficiul poștal. Cu două milioane de beneficiari, asta înseamnă un total de 10,8 milioane de euro, care, la rândul lor, trebuie plătiți de contribuabili.

Reforma fiscală eco-socială, prezentată de Verzi și Partidul Popular în toamna trecută, a fost o piatră de hotar pentru partenerul-junior de la guvernare. Partidul ecologiștilor a negociat cu partenerul guvernamental o taxă pentru amprenta de bioxid de carbon, inclusiv bonusul climatic. Acum, Gewessler condiționează acordarea bonusului climatic, de introducerea taxei pe CO²! „Oamenii așteaptă această ușurare!” – susține vicepreședinta Verzilor, care e complet ruptă de realitatea din Austria. Din punct de vedere politic, decizia privind bonusul climatic este, prin urmare, legată, inevitabil, de prețul CO². Deci, un fel de șantaj: Dacă nu introduceți taxa pe amprenta de carbon, nu suntem de acord cu plata bonusului climatic! După cum arată mai multe sondaje de opinie, Leonore Gewessler este una din cele mai detestate figuri ale Guvernului Nehammer, alături de ministrul Sănătății, Johannes Rauch, și el reprezentant al Partidului Verde, care a scăzut masiv în preferințele de vot ale austriecilor.

Leonore vrea benzină scumpă, dar, din fericire, ea nu dictează în Austria!

Prin urmare, dacă ar fi să ne lujăm după Gewessler, nu va mai exista nici o amânare a taxei pentru amprenta de carbon, care va face combustibilul mai scump, după cum doresc Verzii! Ministrul Afacerilor Sociale, Johannes Rauch , a precizat deja acest lucru. Cancelarul și liderul partidului ÖVP Karl Nehammer, nu a declarat încă nimic în legătură cu acest subiect, însă scandalul șantajului ecologiștilor cu bonusul climatic nu poate rămâne ascuns. Popularii au de ales fie să accepte să fie șantajați, pentru a putea distribui bonusul climatic, pe care îl promovează ca o mare realizare a lor, fie să declare public că sunt șantajați de Verzii lui Gewessler. Problema e delicată, fiindcă, în cazul ruperii coaliției de guvernământ, nici unul din cele două partide nu ar mai prinde, prea curând, un loc la masa puterii. Așa că, cel mai probabil, se va ajunge la o soluție de compromis. Cum va arăta aceasta, ne vor spune chiar cei implicați, care au al dispoziție un weekend întreg pentru certuri, amenințări, sugestii, înjurături, etc., dar, luni dimineața, 25 iulie, trebuie să fie pregătiți să răspundă reprezentanților presei și opiniei publice ce soluții au găsit la problema sus amintită.

admin

Latest News

Lanțul de supermarketuri dat în judecată de Guvern pentru defăimare. Totul se petrece intre Ungaria si Austria

Șeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că Guvernul ungar intenționează să dea...

More Articles Like This