sâmbătă, aprilie 20, 2024

Permis de conducere digital, din toamnă!

Must Read

Permisul de conducere digital ce poate fi accesat pe smartphone, este din nou amânat. De fapt, el ar fi trebuit introdus încă de acum un an, apoi s-a spuns că va fi gata în primăvară. Dar acum se anunță o nouă amânare – documentul ar trebui să fie gata abia în toamnă și, odată cu el, și ID-ul electronic, care va înlocui semnătura telefonului mobil.

În viitor, nu va mai fi nevoie să purtați cu dvs. cărți de identitate din hârtie sau din plastic, o aplicație pe smartphone va fi suficientă: permisul de conducere digital va fi una dintre primele aplicații ale noului act de identitate electronic, „ID Austria”. Acesta este succesorul semnăturii digitale și al cardului de cetățean. 

Demisia fostului ministru al Digitalizării provoacă noi întârzieri!

Dar există o nouă întârziere în proiect. De fapt, permisul de conducere digital ar fi trebuit să fie implementat în această primăvară, după ce fusese deja amânat anul trecut. Fostul ministru al digitalizării, Margarete Schramböck (ÖVP), a fost responsabilă de proiect. După demisia ei din luna mai, agenda de digitizare și proiectul permisului de conducere digital va fi, pe viitor, inclus în departamentul secretarului de stat Florian Tursky (ÖVP), din Ministerul Finanțelor.

Lansarea, în octombrie?!

O dată exactă privind implementarea nu a fost încă stabilită. „Suntem deja în faza finală și examinăm deja permisul de conducere digital foarte atent! Nu vom comunica o dată exactă. Cu toate acestea, permisul de conducere digital va fi lansat și prezentat în toamnă!”- a declarat purtătorul de cuvânt al lui Tursky, la Radio Viena. Potrivit datelor furnizate de oficiali, lansarea noului document electronic este planificată pentru mijlocul sau sfârșitul lunii octombrie. Întrebat de ce apar aceste întârzieri, răspunsul prim a fost: „Din cauza transferului agendelor către Secretariatul de Stat, toate proiectele au trebuit să fie examinate mai atent și prioritizate. Permisul de conducere digital și platforma de identificare asociată acestuia continuă să fie foarte importante!”

Întrebat dacă actul de identitate electronic „ID Austria”, succesorul cardului de cetățean și al semnăturii digitale pe telefonul mobil, va fi, de asemenea, amânat, purtătorul de cuvânt al Finanțelor a spus: „Scopul este să le punem pe ambele în funcțiune în toamnă!”

Deocamdată, valabil doar în Austria!

Soluția software pentru permisul de conducere digital este dezvoltată de Staatsdruckerei, o fostă companie de stat ,care a fost privatizată la începutul anilor 2000. În orice caz, permisul de conducere digital nu va fi încă valabil în străinătate. Cu „ID Austria”, însă, a fost creată posibilitatea utilizării acestuia la nivelul întregii Uniuni Europene, începând de anul viitor, a spus purtătorul de cuvânt. „La nivelul UE însuși, există eforturi pentru a oferi cărți de identitate digitale în toată Europa! Cu toate acestea, orarul exact pentru aceasta nu este încă cunoscut!” – explică el.

 

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This