vineri, martie 29, 2024

S-a dus dracului Pactul Verde european!

Must Read

După Germania, și Austria repune în funcțiune centralele pe cărbune!

Uniunea Europeană a ajuns victima propriilor sancțiuni la adresa Rusiei!

Furnizorul de energie Verbund reactivează centrala electrică pe combustibili fosili

Potrivit publicației derstandard.at, pentru a dezamorsa “arma cu gaz” a lui Putin, guvernul austriac a decis scoată din nou cărbunele din subsol, pentru o perioadă limitată de timp.

În Germania, ca și în Austria, cărbunele urmează să fie ars din nou pentru a putea face cererii de energie fără gaze, pe cât posibil, atunci când se generează electricitate.

După mai multe zile consecutive, în care în Austria a ajuns mai puțin gaz din Rusia, centrala electrică pe cărbune din Mellach urmează să fie modernizată, pentru situații de urgență.

Scăderea fluului de gaz rusesc provoacă o ședință de criză a Guvernului!

Moscova susține că debitele reduse de gaze prin conducta Nord Stream 1 din Marea Baltică se datorează unor probleme tehnice, și anume defecțiunea unei turbine Siemens, care este reparată în Canada și nu poate fi predată companiei de exploatare ruse din cauza sancțiunilor. Germania este, în special, afectată de restricția de 60% din cantitatea necesară, dar și Austria. De aceea, cabinetul de criză al guvernului federal s-a reunit duminică seara. După aproape două ore de consultări între cancelarul Karl Nehammer (ÖVP), ministrul Economiei Martin Kocher și ministrul Energiei, Leonore Gewessler, de la Verzi, iată rezultatul: Compania de electricitate Verbund a fost instruită să reactiveze centrala pe cărbune din Mellach, lângă Graz, care a fost închisă în primăvara anului 2020, după 34 de ani de funcționare, „pentru urgența, care sperăm să nu se producă, dacă nu mai vine gaz din Rusia!” Verbund subliniază că modernizarea fostei centrale termice, care a alimentat orașul Graz cu căldură, printre altele, va dura o anumită perioadă de timp. De asemenea, cărbunele necesar funcționării termocentralei, trebui procurat mai întâi. Cu atât mai important este să stabilim acum cursul pentru ca centrala să poată fi folosită în câteva luni, dacă este necesar, potrivit Ministerului Energiei, după încheierea summit-ului de criză ca răspuns la o solicitare a publicației derstandard.at. Toamna, ca target de timp, nu mai este o opțiune.

Scăderea fluxului de gaze alimentează temerile

Cantitățile mai mici de gaz care vin din Rusia de zile întregi ,alimentează temeri în multe părți ale Europei. În Lubmin, pe Marea Baltică, iese la țărm Nord Stream 1, care a intrat în funcțiune în 2011, prin care, de câteva zile, vine mult mai puțin gaz. În mod normal, Germania primește mult gaz din conductă. De asemenea, este afectată și Franța, care, de zile întregi nu a primit gaz din Rusia, din cauza scăderii presiunii. Italia raportează, de asemenea, o scădere cu 50% a livrărilor. La fel și Republica Cehă și Austria, Austria primind cea mai mare parte a gazului pe care îl cumpără din Rusia, prin conducte care trec prin Ucraina și Slovacia.

Cărbunele – un rău necesar!

Este cunoscut faptul că cărbunele este rău pentru mediu. Atunci când este ars cărbune tare, scapă cu aproximativ 40% mai mult CO2 dăunător climei, decât atunci când este ars gaz natural. Impactul asupra mediului al lignitului este și mai mare. De aceea, ultima bucată de cărbune care mai era în stoc după sezonul de încălzire 2020 în centrala termică Mellach de lângă Graz, a fost plasată, simbolic, în expoziția muzeului, de ministrul Energiei, Leonore Gewessler, de la Partidul Verde. Ea a vrut să declare clar că arderea rocii care conținea carbon s-a încheiat în Austria. Mellach a fost ultima centrală pe cărbune deținută de Verbund.

Doi ani mai târziu, termocentrala urmează să fie reactivată și modernizată pentru a produce din nou electricitate, cu ajutorul cărbunilor. Sună destul de dezgustător. Dar lumea nu a mai este la fel, de când trupele ruse au invadat Ucraina. Monstrul care la propriu face planeta să transpire nu mai este cărbunele, ci Vladimir Putin, care folosește și gazul ca armă – spun cei de la publicația austriacă.  Din păcate, lucrurile nu pot merge suficient de repede cu privire la eliberarea de dependența de gazul rusesc! Verzii, în special, sunt cei care dau dovadă de mult pragmatism, atât în ​​Germania, cât și în Austria. Deși combustibilii fosili încă mai miros a moarte pentru micul partener de coaliție din Berlin și Viena și ar trebui înlocuiți încă azi, ei arată acum că guvernarea responsabilă înseamnă uneori și a face un pas înapoi. Deoarece este ușor de imaginat că, mai devreme sau mai târziu, războinicul Putin va ordona interzicerea completă a furnizării de gaze către Europa, ca represalii la sancțiunile occidentale, astfel că acum trebuie acum mobilizată orice alternativă tangibilă. Oricât de amară ar fi soluția, aceasta include și cărbunele.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This