duminică, decembrie 3, 2023

Părinții nu știu dacă să gătească sau să încălzească

Must Read

Un nou studiu trage un semnal de alarmă: nu numai că tot mai mulți oameni din Austria alunecă în sărăcie, ci trăiesc și în condiții precare.

Cu hanorac în apartamentul rece, deoarece costurile de încălzire nu mai pot fi gestionate. Când faci cumpărături, nu este suficient pentru a putea hrăni familia. O viață în apartamente cu ziduri umede, reci și mucegăite, pentru că nu le poti incalzi. Un nou studiu arată că sărăcia se răspândește drastic în Austria. De exemplu, aproximativ un sfert dintre cei intervievați de asistenții sociali raportează că trebuie să trăiască cu mucegai în casele lor.

Cei afectați de sărăcie sunt, în majoritatea cazurilor, chiriași declara Hanna Lichtenberger de la Volkshilfe, luni dimineață, în Ö1 “Morgenjournal”. Mucegai în apartamente, pereți umezi, camere reci, care se întâmplă în mod regulat în familiile afectate de sărăcie. Prin urmare, ar fi important să se îmbunătățească situațiile de locuit ale celor afectați, potrivit Lichtenberger.

Ce a afectat în mod deosebit pe istoricul, politologul și cercetătorul privind sărăcia copii sunt un noul studiu? Asistenții sociali care au efectuat interogatoriul celor afectați i-au spus din nou și din nou că părinții nu știu dacă trebuie să se încălzească sau să mănânce. Chiar și copii sunt un subiect, apoi la sfârșitul lunii, când banii se epuizează, se vorbește despre o “gustare de pâine prăjită” sau o “săptămână a tăițeilor de unt”.

Și: Copiii s-au simțit, de asemenea, responsabili în comun pentru asigurarea mijloacelor de subzistență ale familiei, potrivit lui Lichtenberger. De exemplu, un copil de la școală spune că nu-i mai place să bea Latella pentru că nu mai are un gust bun – astfel încât tatăl să nu fie nevoit să recunoască că nu și-o poate permite”, spune cercetătorul. Potrivit lui Volkshilfe, oamenii sunt expuși riscului de sărăcie la mai puțin de 1.371 de euro pe lună. Pentru gospodăriile cu mai multe persoane, suma crește cu aproximativ 685 de euro pe adult și cu 411,3 euro pe copil.

Familiile se încălzesc în mall-uri
Alte detalii șocante din studiul Health Austria, pentru care au fost intervievate peste 100 de familii din Austria (toate sub pragul sărăciei): În Austria, 368.000 de copii și tineri sunt expuși riscului de sărăcie , mai mult de jumătate dintre interogati nu pot încălzi decât într-o măsură limitată sau deloc, unii chiar nu au de ales decât să se încălzească în centre comerciale sau în alte locuri din spațiile publice.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This