vineri, aprilie 26, 2024

Sondaj: SPÖ este cu 8% înaintea ÖVP!

Must Read

Partidul cancelarului, ÖVP, se zbate la circa 20% din preferințele alegtorilor

Dacă ar exista noi alegeri astăzi, peisajul politic al Austriei ar fi dat peste cap. Conform sondajului actual al Societății Lazarsfeld pentru publicația Österreich (2.000 de respondenți în săptămânile calendaristice 21 și 22, interval de fluctuație +/- 2,24%), ÖVP ar fi, probabil, scos de la guvernare.

SPÖ, care, oricum, este pe primul loc de luni de zile, crește cu un punct procentual, la 30%. Diferența față de Partidul Cancelarului este deja de 8 puncte, deoarece ÖVP a scăzut (-1) și atinge doar 22%. Afirmația cancelarului liderului SPÖ, Pamela Rendi-Wagner, câștigă credibilitate.

FPÖ rămâne în urmă

FPÖ, pe de altă parte, nu își poate îmbunătăți nici în această săptămână situația: partidul naționalist condus de Herbert Kickl a scăzut sub pragul de 20%, pentru prima dată în 4 săptămâni la 19% (-1).

Dezastru “verde”

Lucrurile stau și mai rău pentru Verzi: cu 2 puncte procentuale în scădere, se încadrează din nou în aceeași grupă (9%). În schimb, NEOS sunt câștigători: echipa lui Beate Meinl-Reisinger ajunge la 13% (+2), pentru prima dată în acest an și depășește formațiunea lui Kogler & Co. Totuși, MFG (Menschen-Freiheit-Grundrechte-n.n) ar ajunge, în continuare, în Consiliul Național (5%).

Sondajul este un coșmar pentru cancelarul Nehammer

Asta înseamnă: coaliția verde-turcoaz are acum doar 31%, mai puțin decât a avut doar ÖVP la ultimele alegeri naționale. La noi alegeri, probabil că ÖVP ar fi scos din guvern, pentru că scorul Opoziției este în creștere: SPÖ, Neos și Verzii ar ajunge la 52% (+1), ceea ce corespunde la 97 de locuri în Consiliul Național – Parlament. 

Un guvern lipsit de strălucire, dar cu multe certuri

Dar de ce stă atât de prost în sondaje coaliția verde-turcoaz?! Pe de o parte, le lipsește carisma: Karl Nehammer are doar 20%  în sondaje– valoarea lui și a vicecancelarului său, Werner Kogler, sunt sub procentul partidului lor. În plus, 47% dintre cei chestionați sunt de părere că cooperarea în coaliția de guvernare nu este bună. În plus, având în vedere situația de război din Ucraina, există un mare pesimism…!

admin

Latest News

Lanțul de supermarketuri dat în judecată de Guvern pentru defăimare. Totul se petrece intre Ungaria si Austria

Șeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că Guvernul ungar intenționează să dea...

More Articles Like This