vineri, aprilie 26, 2024

Acuzat de corupție, Strache se întoarce pentru a se apăra în procesul penal Ibizagate!

Must Read

Fostul lider al FPÖ susține că acuzațiile împotriva sa sunt ușor de respins

Conform postului de televiziune orf.at, fostul lider al FPÖ, Heinz-Christian Strache, care a fost nevoit să demisioneze din funcția de vicepremier, din cauza videoclipului „Ibiza”, va reveni săptămâna viitoare din Statele Unite, în instanță. Începând cu 7 iunie, el va trebui să răspundă pentru corupție la Tribunalul Penal din Viena pentru a doua oară.

Potrivit rechizitoriului, Strache ar fi decis să numească într-un post în consiliul de supraveghere al ASFINAG pe co-inculpatul antreprenor imobiliar din Austria Superioară, Siegfried Stieglitz, contra unei donații făcute de acesta către o asociație apropiată FPÖ. Sunt programate șase zile de proces, ultima, la sfârșitul lunii iulie. Este invitat să depună mărturie și unul din martorii principali- al treilea președinte al Consiliului Național FPÖ, Norbert Hofer – care l-a înlocuit pe Strache în funcția de președinte al partidului și care, de atunci, a fost și el înlocuit de Herbert Kickl. Hofer urmează să depună mărturie pe 10 iunie.

Referitor la acuzațiile legate de postul ASFINAG  pentru Stieglitz – acest lucru s-a petrecut în 2020, sub actualul ministru de acum, Leonore Gewessler (Verzii) – Strache declarase, după ce plângerea penală fusese depusă la cererea APA: „Știu care îmi sunt acuzațiile. În cadrul ședinței principale în fața instanței. pot fi ușor de respins!” În ceea ce privește conținutul rechizitoriului, Strache dorește să vorbească doar cu instanța, a explicat apărătorul său, avocatul Johann Pauer. Prezumția de nevinovăție se aplică tuturor celor amintiți.

admin

Latest News

Lanțul de supermarketuri dat în judecată de Guvern pentru defăimare. Totul se petrece intre Ungaria si Austria

Șeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că Guvernul ungar intenționează să dea...

More Articles Like This