duminică, octombrie 1, 2023

Acuzat de corupție, Strache se întoarce pentru a se apăra în procesul penal Ibizagate!

Must Read

Fostul lider al FPÖ susține că acuzațiile împotriva sa sunt ușor de respins

Conform postului de televiziune orf.at, fostul lider al FPÖ, Heinz-Christian Strache, care a fost nevoit să demisioneze din funcția de vicepremier, din cauza videoclipului „Ibiza”, va reveni săptămâna viitoare din Statele Unite, în instanță. Începând cu 7 iunie, el va trebui să răspundă pentru corupție la Tribunalul Penal din Viena pentru a doua oară.

Potrivit rechizitoriului, Strache ar fi decis să numească într-un post în consiliul de supraveghere al ASFINAG pe co-inculpatul antreprenor imobiliar din Austria Superioară, Siegfried Stieglitz, contra unei donații făcute de acesta către o asociație apropiată FPÖ. Sunt programate șase zile de proces, ultima, la sfârșitul lunii iulie. Este invitat să depună mărturie și unul din martorii principali- al treilea președinte al Consiliului Național FPÖ, Norbert Hofer – care l-a înlocuit pe Strache în funcția de președinte al partidului și care, de atunci, a fost și el înlocuit de Herbert Kickl. Hofer urmează să depună mărturie pe 10 iunie.

Referitor la acuzațiile legate de postul ASFINAG  pentru Stieglitz – acest lucru s-a petrecut în 2020, sub actualul ministru de acum, Leonore Gewessler (Verzii) – Strache declarase, după ce plângerea penală fusese depusă la cererea APA: „Știu care îmi sunt acuzațiile. În cadrul ședinței principale în fața instanței. pot fi ușor de respins!” În ceea ce privește conținutul rechizitoriului, Strache dorește să vorbească doar cu instanța, a explicat apărătorul său, avocatul Johann Pauer. Prezumția de nevinovăție se aplică tuturor celor amintiți.

Latest News

Statul dă bani românilor din diasporă petru a se întoarce în țară. Cele două condiții pe care trebuie să îndeplinească

Fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină...

More Articles Like This