duminică, decembrie 3, 2023

COMPUTERELE REGIUNII CARINTIA AU FOST SPARTE DE HACKERI ȘI SUNT INUTILIZABILE!

Must Read

INFRACTORII CIBERNETICI AU CERUT 5 MILIOANE DE DOLARI ÎN CRIPTOMONEDE PENTRU DEBLOCAREA CALCULATOARELOR!

AUTORITĂȚILE AU DECIS SĂ NU PLĂTEASCĂ ȘI EXISTĂ RISCUL CA DATELE PERSONALE ALE  LOCUITORILOR REGIUNII SĂ FIE POSTATE PE INTERNET!!

După atacul hackerilor din Carintia, se estimează că peste cinci gigabytes de date sensibile ale cetățenilor au ajuns pe internet.

După atacul pe scară largă a hackerilor asupra statului federal Carintia, tot felul de date personale de la cetățeni ar trebui să ajungă acum pe internet.

Fără glumă: un atac pe scară largă al hackerilor asupra statului federal Carintia a paralizat întreaga administrație a orașului și toate autoritățile districtuale. La sfârșitul lunii mai, situația era deja în regim de urgență, nici măcar telefoanele nu funcționau! Prin urmare, ajutoarele sociale nu au putut fi plătite. S-a găsit însă o soluție pentru salariile angajaților de stat.

Potrivit autorităților federale, organizația „ Black Cat ” a cerut cinci milioane de dolari în Bitcoin, pentru a elibera din nou sistemele cibernetice. Statul Carintia a optat pentru o abordare diferită: serverele afectate au fost pur și simplu izolate și a început procesul de restabilire a acestora la o stare anterioară. Până de curând, nu a fost posibil să se spună dacă datele cetățenilor au fost sau nu scurse.

Mai multe atacuri  de amenințare

Purtătorul de cuvânt al statului, Gerd Kurath, relatează că hackerii au prezentat vineri un ultimatum: fie plătiți „răscumpărarea”, fie vor mai avea loc atacuri. Kurath nu a putut să confirme publicației „Krone” că datele au fost piratate: „Experții noștri IT verifică în prezent situația. Acum la același nivel ca în ultimele zile!” Tot vineri, însă, a fost trimis un link către autoritățile federale și mai multe organe mass-media, ceea ce a lăsat o impresie proastă. Pe un server au fost încărcați 5,6 gigaocteți de date, folderele au titluri precum „VISA All Data”, „Vaccinări” sau „Pașapoarte”. Și după cum raportează site-ul „5min.at” și „Futurezone”, acestea sunt, de fapt, fotografii cu pașapoarte, teste corona, vize, documente de poziție politică, corespondență și carduri ATM.

“Dacă ați avut contact electronic cu statul Carintia, există șanse mari ca datele dvs. transmise, să devină publice în următoarele zile. Sunt în total 250 GB, dintre care 5,6 GB au fost în prezent scurți”, adaugă. cercetătorul de securitate Sebastian Bicchi Twitter.

Deosebit de picant: Potrivit „5min.at”, se spune că fragmente de pașapoarte de la copii au ajuns pe Internet. „Cred că partea 2 va fi lansată în curând”, speculează un alt expert IT din Carintia. Plata răscumpărării este exclusă pentru administrația regiunii!

Aceasta e frumoasa Carintia!

Cel mai sudic land austriac, împărțind granița cu Italia și Slovacia, este Carintia. Datorită locației sale, în partea de sud a lanțului alpin principal, primavăra sosește aici mai devreme, iar toamna durează ceva mai mult. Carintia este o regiune pitorească, punctată de nenumărate lacuri, formând cadrul natural perfect pentru o vacanță. Dispune de câteva resorturi de schi, precum Kanzelhoehe, faimos pentru zapada abundentă din timpul iernii și numărul mare de zile însorite din an. Grossglockner este cel mai înalt munte al Austriei, ce se înalță la o altitudine de 3.798 metri și este situat la granița cu alt stat austriac renumit pentru schi, Tirol. Însă principala atracție a Carintiei este Lacul Woerthersee, faimos în întreaga Europă, cel care susține, în jurul său, o salbă de localități și resorturi. Situate ideal, la scurtă distanță de mers cu mașina de la Klagenfurt, malurile umbrite de pădurile înverzite adiacente contrastastează cu plajele însorite ale lacului. Cei 17 kilometri ai Woerthersee oferă temperaturi de până la 26 de grade Celsius în timpul verii și o mulțime de activități acvatice de care vă puteți bucura până în octombrie. În Velden Poertschach sau Klagenfurt puteți înota, naviga, practica tenisul sau golful, după bunul plac. Zona se mândrește și cu un număr important de castele impresionante! Unul din castelele deschise publicului larg este Hochosterwitz, ușor de accesat din Klagenfurt. O importanță aparte o prezintă catedrala din Gurk, aflată în apropiere. Unul din cele mai populare resorturi din Carintia, Poertshach, este situat pe malurile însorite din nordul lacului Woerthersee, la doar 20 de minute de mers cu mașina din Klagenfurt și poziționat ideal pentru a servi ca rampă de lansare în explorarea regiunii înconjurătoare, cu mașina sau pe jos. Resortul este bine deservit de rețeaua locală de transport. Dacă nu dispuneți de o mașină, puteți apela la una din ambarcațiunile de agrement pentru a ajunge în celelelalte stațiuni din jurul lacului sau puteți apela la transportul cu trenul. Este un resort pitoresc, ce oferă câteva hoteluri de calitate excelentă și o multitudine de evenimente în perioada verii. Cel mai mare și mai aglomerat resort de la Woerthersee este Velden, cu siguranță cea mai populară destinație turistică din Carintia, cu vile și hoteluri înconjurând capătul vestic al lacului. Faceți o plimbare în jurul Schubertpark și de-a lungul promenadei ce mărginește lacul, ambele ideale pentru relaxare. La nord-est de Velden, după autostrada ce străbate districtul Goeriach, se ridică Karawankenblick, un punct de observație situat la 600 de metri înălțime, ce oferă câteva priveliști fabuloase ale lacului și ale zonei adiacente, în special ale munților din regiunea sudică, Karawanken.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This