sâmbătă, decembrie 9, 2023

Diaspora citește românește – un proiect de promovare a lecturii în limba română!

Must Read

Ministerul Culturii, în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, lansează campania de promovare „Diaspora citește românește”, în cadrul căreia persoanele aflate departe de țară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma online diaspora.citeste.ro.  

Platforma oferă acces la peste 2 000 de cărți digitale (ebook, audiobook, videobook, fișe de lucru) din toate domeniile de interes: de la literatură românească și străină, ficțiune pentru copii și adulți, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, bestselleruri, până la atlase și enciclopedii electronice National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare școlare.

Platforma se adresează doar persoanelor aflate departe de țară, cărora le dă posibilitatea să citească în limba română de pe orice dispozitiv cu acces la internet (telefon, tabletă sau computer).

„Cărțile în limba română vor fi mai aproape de românii aflați departe de țară. Ei vor avea acces imediat, iar acest proiect îi poate ajuta în dezvoltarea lor personală. Încurajăm cititul oriunde și pentru oricine. Pentru românii din țară avem deja campania #citeșteromânește, în cadrul căreia recomandăm alegerea autorilor români pentru lectura în timpul liber. Atunci când condițiile sanitare ne vor permite, vom veni și cu alte proiecte care să încurajeze cititul, mai ales în rândul tinerilor“, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Proiectul Diaspora citește româneste va ajuta la îmbunătățirea limbajului copiilor care merg la școală peste hotare, dar și la păstrarea identității naționale.

Pentru a beneficia de lecturi gratuite pe diaspora.citeste.ro, beneficiarii campaniei trebuie  să compleze un formular de înscriere, disponibil pe platformă.

„Limba maternă este unul dintre cele mai importante repere de identitate în viața fiecăruia dintre noi. Indiferent în ce parte a lumii s-ar afla, românii vor să citească românește și să ofere copiilor lor povești românești sau cărți in limba română. 

Platforma diaspora.citeste.ro oferă tuturor această posibilitate: indiferent că vor să citească în românește ultimul bestseller internațional sau că vor să pună copiilor la culcare un audiobook cu poveștile lui Creangă, fiecare va găsi ce i se potrivește.
Ne bucurăm că prin parteneriatul cu Ministerul Culturii putem să oferim românilor din diaspora biblioteca pe care – deși și-ar fi dorit – nu au putut să o pună în bagaj, la plecarea din țară“, a declarat Dan Vidrașcu, directorul general al Grupului Editorial Litera.

Diaspora.citeste.ro este singura platformă online dedicată românilor de pretutindeni, care oferă acces la un număr atât de mare și de diversificat de titluri electronice noi, actuale și exclusive.

În fiecare lună, diaspora.citeste.ro se îmbogățește cu cele mai noi apariții editoriale și educaționale, astfel că navigarea va aduce mereu ceva nou și incitant. În plus, platforma poate fi atât o experiență individuală, cât și una de grup, atunci când se dorește ca o carte să fie ascultată sau vizionată în familie sau alături de prieteni.

Dezvoltatorii platformei diaspora.citeste.ro au în vedere și adăugarea unor produse interactive care să facă lectura și învățarea un proces cât mai agreabil.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This