luni, mai 6, 2024

VA FI ZELENSKI PIONUL FOLOSIT PENTRU A DECLANȘA UNNOU RĂZBOI MONDIAL?!

Must Read
Flux24

Analiza lui Domenico Quirico în La Stampa

Declarațiile lui Volodimir Zelenski privind necesitatea de a recupera Crimeea de la Rusia pot transforma criza ucraineană într-un război mondial cât se poate de real, scrie Domenico Quirico, într-un articol pentru publicația italiană La Stampa, relatează RIA Novosti.

În opinia jurnalistului, consecințele unui eventual atac al forțelor ucrainene asupra peninsulei, asupra ”Sevastopolului, Dealului Malahov și a contelui Tolstoi” vor fi percepute de Moscova mult mai dur decât confruntarea din Donbass. ”Dacă Zelenski, așa cum a declarat el într-unul dintre mesajele sale de seară adresate națiunii, a decis să înceapă tocmai cu Crimeea ”recuperarea teritoriilor”, aceste șase luni vor părea doar o etapă temporară înainte de declanșarea iadului”, susține autorul articolului.

El a subliniat că liderul ucrainean nu este capabil să facă un astfel de pas disperat fără o aprobare din partea Occidentului, ceea ce, probabil, va implica Statele Unite și Europa într-o confruntare directă. ”Încercarea de a readuce Crimeea în componența Ucrainei, o manevră ce nu poate fi efectuată fără ”undă verde” din partea americanilor, înseamnă că ideea predominantă va deveni lupta până la victoria finală, o luptă totală, cu folosirea tuturor mijloacelor; înseamnă și lichidarea puținului rămas din posibilitatea de a se ajunge la un acord și de reglementare a intereselor, dar și a singurei căi care duce măcar la un armistițiu”, a concluzionat Qurico.

Domenico Quirico este șeful secției externe de la La Stampa.

În august 2011 a fost răpit în Libia și eliberat după două zile  .

La 9 aprilie 2013 , în timp ce se află în Siria ca și corespondent de război, toate urmele lui sunt pierdute. Prima știre a răpirii sale vine pe 6 iunie, când se răspândește vestea că Quirico este încă în viață. El a fost în cele din urmă eliberat la 8 septembrie 2013, după 5 luni de răpire, grație unei intervenții a statului italian, și în cele din urmă a fost adus acasă.

În 2015, cu Il grande calipato a câștigat secțiunea de eseuri a Premiului Brancati.

ARTICOL PRELUAT CU ACORUL EDITORULUI DE PE www.flux24.ro: https://flux24.ro/va-fi-folosit-zelenski-pentru-a-declansa-un-razboi-mondial-analiza-lui-domenico-quirico-in-la-stampa/

admin

Latest News

Andrei Năstase candidează la președinție

Acum, fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) spune că va candida la prezidențialele din toamna acestui an. Andrei...

More Articles Like This