duminică, mai 5, 2024

EPUIZAREA PSIHICĂ INTOXICĂ ORGANISMUL!

Must Read

Fenomen ciudat descoperit: Gândirea intensă produce substanțe toxice în creier, dar există un remediu!

Ziuanews

Într-un studiu publicat pe 11 august 2022 în revista Current Biology și condus de către oamenii de știință de la Universitatea Pitié-Salpêtrière din Paris, Franța, s-a făcut o descoperire ieșită din comun: gândirea prea intensă produce o acumulare de substanțe toxice în creier.

Pentru a evita circulația acestora în continuare, creierul se îndreaptă spre alte activități care necesită un efort mai redus. Experții au găsit și metoda de contracarare a acestei oboseli mentale, spunând că ea poate dispărea prin ascultarea unei muzici ritmate, relaxante, potrivit Daily Mail.

Te-ai simțit vreodată epuizat din punct de vedere fizic după o zi lungă de la serviciu, chiar dacă ai stat la calculator? Oamenii de știință au descoperit că există un motiv pentru acest fenomen, găsind o substanță chimică toxică care începe să se acumuleze în creier, după ce a fost activă pentru perioade de timp.

Astfel, după acest proces, creierul se îndreaptă către acțiuni care nu necesită atât de mult efort, pentru a evita circulația acestei substanțe chimice, denumite glutamat. Acest lucru se manifestă prin lipsa dorinței de a mai lucra în continuare, după o zi epuizantă, când se constată o oboseală cognitivă, susțin neurologii de la Universitatea Pitié-Salpêtrière din Paris, Franța.

“Teoriile influente sugerează că oboseala este un fel de iluzie creată de creier, pentru a ne face să ne oprim orice facem și să ne întoarcem către o activitate relaxantă. Dar descoperirile noastre arată că munca cognitivă are ca rezultat o adevărată alterare funcțională – acumularea de substanțe nocive, așa că oboseala ar fi, într-adevăr, un semnal care ne face să încetăm lucrul, dar într-un alt scop: să păstrăm integritatea funcționării creierului”, a spus dr. Mathias Pessiglione, care a condus studiul.

Oboseala fizică este un rezultat direct al muncii manuale sporite, dar gândirea intensă pentru o perioadă de timp provoacă epuizare mentală. Aceasta produce simptome precum lipsa motivației și a capacității de concentrare.

Experții recomandă evitarea luării unor decizii importante atunci când ești obosit și trecerea la o perioadă de odihnă. Studiul arată că ascultarea muzicii ritmate, precum al formațiilor ABBA sau Bee Gees poate crește performanța creierului și îmbunătățește funcția executivă a minții.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/stiri/fenomen-ciudat-descoperit-g-ndirea-intens-produce-substan-e-toxice-n-creier-dar-exist-un-remediu-1571944

admin

Latest News

Andrei Năstase candidează la președinție

Acum, fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) spune că va candida la prezidențialele din toamna acestui an. Andrei...

More Articles Like This