marți, aprilie 30, 2024

TRIMIS LA MOARTE PENTRU CĂ UDREA TREBUIA CONDAMNATĂ – Judecătorii ICCJ Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Anca Alexandrescu și Dan Enescu îl pot avea pe conștiință pe Rudel Obreja. Aruncat la închisoare printr-o decizie nelegală, Obreja a fost privat de șansa de a-și depista la timp cancerul la pancreas. Soția lui Obreja a dezvăluit că, deși a acuzat dureri cumplite, acesta a fost tratat în penitenciar cu No-Spa, pentru scolioză. Strigătul de disperare al campionului la box: “Vreau să trăiesc”!

Must Read

SCRIS DE: GEORGE TARATA | |

18 iulie 2022 12:11

Vizualizari: 2175

Setea de a trimite la închisoare oameni cu orice preț provoacă drame îngrozitoare. Judecătorii Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Anca Alexandrescu și Dan Andrei Enescu de la Înalta Curte de Casație și Justiție îl pot avea pe conștiință pe fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja (foto), pe care l-au executat nelegal, în dosarul “Gala Bute”, cu nerespectarea Deciziei CCR 685/2018, și cu confirmarea Deciziei nelegale a ICCJ din 2018, de condamnare la 5 ani închisoare și pe care, astfel, l-au privat de șansa de a-și depista din timp cancerul la pancreas. Practic, Rudel Obreja a fost trimis la moarte doar pentru că Elena Udrea trebuia condamnată în același dosar “Gala Bute”.

Desigur, judecătorii ICCJ Ioana Alina Ilie, Oana Burnel, Anca Alexandrescu și Dan Enescu nu au nici o vină pentru faptul că sistemul medical din penitenciar a întârziat să-i pună un diagnostic corect și rapid lui Rudel Obreja sau că spitalul unde acesta a fost trimis în prima fază, din penitenciar, nu i-a depistat cancerul. Totuși, în cazul în care cei patru judecători ar fi ales să respecte legea, Constituția, jurământul depus la începerea activității și Decizia CCR 685/2018 și să dispună rejudecarea apelului din dosarul “Gala Bute”, atunci Rudel Obreja ar fi avut posibilitatea de a apela la investigații medicale complete și complexe, și de a afla astfel, mai devreme, că suferă de cancer la pancreas, imediat după ce i-au apărut primele dureri. Or, privat de acest lucru fiind, Rudel Obreja a fost tratat în penitenciar cu No-Spa, pentru scolioză și abia când durerile cumplite nu au dispărut, a fost dus la un spital, unde i s-a pus diagnosticul de cancer.

Suferind de cancer, Obreja a fost plimbat între spitale

Drama prin care trece fostul campion la box Rudel Obreja, este înfiorătoare. Întreaga poveste a fost relatată la România Tv de soția acestuia, Antonia Obreja. Aceasta a dezvăluit că Rudel Obreja a fost scos din Penitenciarul Jilava și dus la Spitalul Penitenciar Rahova, unde a fost tratat pentru scolioză, iar după ce durerile nu i-au dispărut, a fost trimis la Spitalul Bagdasar Arseni, unde i s-a făcut o ecografie abdominală, reieșind însă că totul este în regulă. Retrimis la Penitenciarul Jilava, Obreja a acuzat în continuare dureri, fiind transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost internat și apoi diagnosticat cu cancer.

Iata declarația sotiei lui Rudel Obreja, Antonia Obreja:

Soțul meu este în stare critică, la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soțul meu către doctorul din Penitenciarul Jilava, doctorul Pădurean Lucian. Este prizonier cu gardian în cameră, 24 de ore din 24. Stă acolo și când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia, chiar dacă legea iî permite. Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omenește, cu familia.

După ce a fost tratat cu indiferență mult timp, a fost trimis în Penitenciarul Jilava, fără să i se facă nimic după carantina din Rahova. După mutare, s-a plâns în continuare de dureri abdominale, care radiau în spate. La un moment dat, a fost trimis la Spitalul Penitenciar Rahova, unde este tratat de scolioză. După multe insistențe, este trimis la Spitalul Bagdasar Arseni, dar acolo i se spune că nu au secție de gastro. L-au trimis, i-au făcut o ecografie abdominală și șoc, are abdomen normal conformat.

Îl retrimite în penitenciar, la Jilava. Din nou acuză dureri, a fost din nou dus… Abia pe 22 iunie ,a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde, în urma unei ecografii abdominale în UPU, se hotărăște internarea, pentru că acolo apare ceva.
După Computerul Tomograf, la patru zile distanță, se confirmă acest diagnostic îngrozitor: cancer. Deci, oamenii îl tratau în penitenciar cu No-Spa pentru scolioză și omul avea cancer
”!

Tribunalul Ilfov urmează să stabilească dacă întrerupe executarea pedepsei


La rândul său, Rudel Obreja a trimis un mesaj de pe patul de spital. Acesta a precizat că a făcut deja cerere de întrerupere a pedepsei, termenul de judecată fiind stabilit de Tribunalul Ilfov pentru 20 iulie 2022, dată la care se așteaptă raportul cerut de instanță de la Institutul Național de Medicină Legală (INML) Mina Minovici. De asemenea, Rudel Obreja a confirmat că are cancer cu metastaze. “Chiar dacă am avut parte de două condamnări NELEGALE, de încalcărea Legilor și a Constituției României pentru a fi trimis la închisoare, nu m-am sustras niciodată, n-o voi face nici de aici înainte. După cum vedeți, apelez la Respectarea Legii, în această Țară… OPTIMIST…CURABIL…măcar de CANCER!”, a scris Rudel Obreja pe pagina sa de Facebook.

Prezentăm intregul mesaj al fostului președinte al Federației Române de Box, fostul campion de box Rudel Obreja:

“Dragii mei prieteni,

Țin să vă mulțumesc din inimă tuturor celor care v-ați mobilizat exemplar în susținerea cauzei mele, a VIEȚII MELE, a DREPTULUI de a TRĂI, alături de soție, de copiii mei, de voi toți.

Am nevoie de tratament în condiții UMANE, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante, în contextul actual și iată de ce:

– stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;

– sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte

– nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate!

VREAU SA TRĂIESC!

Dar, pentru asta, am nevoie de Proceduri…

Rog respectuos Comisia de specialitate din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, să se constituie în timp util pentru întocmirea și prezentarea Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanța de Judecată să se poată pronunța la termenul deja stabilit, pentru data de 20.7.2022.

Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiză al INML, îmi complică șansele!

Actele aflate la Dosarul medical, întocmite de cele două Spitale sunt CLARE, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML.

Am cancer cu metastaze.

CRUNT!

Cu VOIA LUI DUMNEZEU, am șanse să mă pot trata/ opera.

Repet, orice întârziere le diminuează!

Chiar dacă am avut parte de două condamnări NELEGALE, de încălcarea Legilor și a Constituției României pentru a fi trimis la închisoare, nu m-am sustras niciodată, n-o voi face nici de aici înainte.

Dupa cum vedeți, apelez la Respectarea Legii, în această țară…

OPTIMIST…CURABIL…măcar de CANCER!”

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luju.ro: https://www.luju.ro/trimis-la-moarte-pentru-ca-udrea-trebuia-condamnata-judecatorii-iccj-alina-ioana-ilie-oana-burnel-anca-alexandrescu-si-dan-enescu-il-pot-avea-pe-constiinta-pe-rudel-obreja-aruncat-la-inchisoare-printr-o-decizie-nelegala-obreja-a-fost-privat-de-sansa-de-a

admin

Latest News

Un fizician crede că a dovedit că trăim într-o simulare.

Melvin Vopson, fizician la Universitatea din Portsmouth, prezintă o teză interesantă în cartea sa "Reality Reloaded", care ar putea...

More Articles Like This