vineri, aprilie 19, 2024

lan Șor ‘a pierdut’ Aeroportul Internațional Chișinău. Guvernul de la Chișinău a reușit să-l treacă în gestiunea statului

Must Read

Guvernul de la Chișinău a reușit după o luptă în justiției de aproape 4 ani să recupereze Aeroportul Internațional Chișinău, care, începând de astăzi, 28 martie, a trecut oficial în gestiunea statului și este administrat de către întreprinderea de stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”.

”Aseară, 27 martie, în jurul orelor 22.00 au demarat procedurile de transmitere/preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău, ce se aflau în concesiunea firmei Avia Invest SRL. Acestea au fost finalizate la miezul nopții”, a precizat Alexandru Musteață, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), scrie Mold-street.com.

Astfel, potrivit oficialului Aeroportul Internațional Chișinău funcționează în prezent în regim normal, fără întreruperi operaționale.

Anterior, premierul Dorin Recean a declarat că Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea completă a statului până în luna mai.

Aeroportul Internațional Chișinău, a fost transmis în concesiune de Avia Invest SRL (fondată de companii din Rusia, dar de facto gestionată de oamenii lui Ilan Șor) pe 30 august 2013, pentru un termen de 49 de ani.

În toamna 2019, Guvernul Maia Sandu a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare, invocând încălcarea contractului.

La finele lunii noiembrie 2022, Curtea de Apel Chișinău a decis rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This