marți, noiembrie 28, 2023

Disputa migranților: Musk își bate joc de Germania

Must Read

În disputa privind refugiații mediteraneeni dintre guvernele Italiei și Germaniei, miliardarul american Elon Musk este acum implicat – spre nemulțumirea Berlinului.

Vineri, fondatorul Tesla, în vârstă de 52 de ani, cu rădăcini sud-africane, a distribuit un videoclip al unui utilizator critic al migrației numit “Radio Genova” pe X (fostul Twitter), cerând un vot pentru partidul de dreapta AfD. Articolul critică faptul că opt nave germane ale organizațiilor neguvernamentale transportă în prezent refugiați și ar primi migranți din Marea Mediterană pentru a-i aduce în Italia. “Este publicul german conștient de acest lucru?”, a scris Musk, care are 158,3 milioane de urmăritori acolo, potrivit X. Ministerul de Externe a reacționat prompt prin intermediul contului său X în limba engleză: “Da. Și asta se numește salvarea de vieți.”

Dar antreprenorul a făcut un pas mai departe și a scris: “Deci voi sunteți foarte mândri de asta. Interesant. Sincer, mă îndoiesc că majoritatea publicului german este în favoarea acestui lucru. Ai făcut un sondaj?” Când Germania transportă cantități mari de “imigranți ilegali” pe teritoriul italian, are “vibrații de invazie”.

Meloni îi scrie o scrisoare lui Scholz

Comentariile lui Musk au venit pe fondul recentelor ciocniri dintre Berlin și Roma cu privire la ajutoarele refugiaților din Marea Mediterană. Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a criticat într-o scrisoare adresată cancelarului german Olaf Scholz că guvernul german Organizații care au grijă de migranții cu barca în Italia. Roma consideră acest lucru o ingerință în afacerile interne. În schimb, Ministerul de Externe a subliniat că va fi pusă în aplicare o decizie a Bundestagului.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This