sâmbătă, aprilie 20, 2024

Poliția austriacă avertizează publicul cu privire la „falși polițiști”!

Must Read

Escrocii încearcă să păcălească oamenii, pretinzând la telefon că sunt oameni ai legii și cer victimelor, sub diferite pretexte, să le transfere bani în criptomonede

Poliția austriacă a avertizat publicul cu privire la o înșelătorie care se pare că s-a întors în țară: trucul „falșilor ofițeri de poliție”. Potrivit autorităților, suspecții își contactează victimele telefonic, spunând că sunt de la poliție și apoi încearcă diferite tehnici pentru a obține bani de la oameni. În cea mai recentă versiune a escroccheriei, suspecții se prefac a fi oficiali ai organismului internațional de poliție – Interpol. Într-un caz în care a fost sesizată Poliția, un bărbat a fost contactat telefonic și i s-a spus că, pe parcursul unei investigații internaționale a poliției, numele său a fost asociat cu numeroase conturi bancare. Criminalii i-au spus că riscă să-și piardă economiile dacă nu își transferă banii într-un portofel Bitcoin securizat. Tânărul de 26 de ani a urmat instrucțiunile și a transferat bani în cont. El a pierdut peste 10.000 de euro, conform poliției, care nu a dezvăluit întreaga sumă. Un alt caz a implicat un bărbat în vârstă de 37 de ani, căruia i s-a comunicat că vorbește cu un oficial Interpol. Persoana a explicat, în limba engleză, că au fost găsite documente cu identitatea victimei și folosite pentru a deschide mai multe conturi bancare false. Victimei i s-a cerut să confirme ce conturi i-au aparținut cu adevărat și a fost instruit să efectueze mai multe tranzacții folosind criptomoneda. De asemenea, victima a pierdut peste 10.000 de euro, deși poliția nu a dezvăluit suma totală.

Cum să evitați să deveniți victime ale escrocilor!

Poliția austriacă a reiterat publicului că nu solicită niciodată ca tranzacțiile în numerar să fie efectuate prin telefon. De asemenea, autoritățile recomandă oprirea imediată a apelurilor suspecte și apoi apelarea poliției la numărul 133. De asemenea, autoritățile reamintesc populației să nu dezvăluie niciun detaliu despre circumstanțe financiare sau date sensibile, prin telefon. De asemenea, este de remarcat faptul că cererile de plată în criptomonede, deoarece numerarul nu este urmăribil, reprezintă un mare steag roșu de alarmă. Dacă ți se cere să trimiți bani în bitcoini sau altă criptomonedă, în orice circumstanță, asta ar trebui să îți sune a semnal de alarmă. Așa că fiți foarte atenți, dacă se întâmplă acest lucru!

Alte escrocherii comune

Recent, poliția austriacă a avertizat despre alte escrocherii, una în special referitoare la compania poștală DHL. Mesajele SMS sunt trimise către oameni, menite să arate ca o notificare de colet de la serviciul de livrare DHL. Mesajul arată de obicei că un „pachet în așteptare” este disponibil și este „ultima șansă de a-l ridica”, înainte de a invita destinatarul să facă clic pe un link. Dacă faceți click pe link, acesta instalează apoi un program malware pe telefonul destinatarului, invitându-l să instaleze o aplicație. Autoritățile le reamintesc oamenilor să nu facă clic pe linkuri! În schimb, accesați site-ul oficial și verificați informațiile sau sunați la companie pentru a confirma. 

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This