miercuri, octombrie 4, 2023

DISPAR BANII DE PENSII!

Must Read

Av. Gheorghe Piperea

„Evenimente extrem de grave se întâmplă pe Pilonul II și nimeni nu iese în stradă!”

sursa foto: Radio Guerrilla

În doar șase luni, românii au rămas fără circa 8 la sută din banii cu care au contribuit la Pilonul II de pensii, a avertizat avocatul Gheorghe Piperea (foto) joi, 28 iulie 2022.

Este vorba despre mai mult de 7 miliarde de lei, dintr-un total de 88 de miliarde de lei. Banii au fost pierduți nu doar prin furt, ci și prin investiții păguboase – de exemplu, în obligațiuni emise de către bănci rusești – a explicat Piperea.

Redăm postarea de pe Facebook a avocatului:

Evenimente extrem de grave se întâmplă pe “piața” pensiilor publice administrate privat (Pilon II) și nimeni nu ia atitudine, nimeni nu iese în stradă: în numai 6 luni, banii noștri din fondurile de pensii administrate privat s-au erodat cu cca 8%. S-au vaporizat peste 7 mld lei, dintr-un total de 88 de mld… Inclusiv prin furt sș investitți în obligațiuni emise de bănci rusești.

Reamintesc un principiu din lege (care, din păcate, s-a transformat, în practică, într-un simplu slogan propagandistic): suntem proprietari asupra “activelor” acumulate în contul nostru la aceste fonduri. Constituția ne garantează (cică) dreptul de proprietate…”

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/dispar-banii-de-pensii-alerta-avocatului-gheorghe-piperea-evenimente-extrem-de-grave-se-intampla-pe-pilonul-ii-si-nimeni-nu-iese-in-strada/

Latest News

Statul dă bani românilor din diasporă petru a se întoarce în țară. Cele două condiții pe care trebuie să îndeplinească

Fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină...

More Articles Like This