In lunile iunie si octombrie,traditia din Viena ne ofera in Simmeringer Hauptstraße,sectorul 11 al Vienei bucuria de a participa in apropiere de Biserica ortodoxa patronata de Parohia “La Sfanta Iniviere ” si “Sf Apostol Andrei “,la un Festival  binecunoscut in zona stradala.

Pe o lungime de aproximatriv cativa kilometrii,comerciantii isi pun la dispozitie produsele iar antreprenorii din gastronomie ne incanta cu o gama vasta de meniuri si delicatese vieneze dar si internationale .Spatiul este destinat in acest interval doar pietonilor fiind închis pentru cel mai lung  festival de stradă din Viena din acest an.

Există, de asemenea un spatiu destinat copiilor ,mini parc distractie precum și insule gastro cu muzică live pentru toate categoriile de varsta. 

Astazi am avut onoarea de a fi primiti in Simmering de domnul Paul Stadler,Partidul FPÖ, primar al Sectorului 11, intre anii 2015-2020 ,un prieten al comunitatii romanesti,  alaturi de echipa dumnealui . Domnul Stadler s-a bucurat de prezenta oamenilor din sector dar si de a se reintalni cu membrii comunitatii romanesti iar mesajul candidaturii ca si Primar in Simmering in 2025 a fost primit cu incantare de comunitatea romaneasca  la acest eveniment.Domnul Paul Stadler s-a remarcat in timpul mandatului prin numeroase intalniri cu membrii comunitatii romanesti atat in Biserica Ortodoxa româna din Simmering cat si prin promovarea si sustinerea antreprenorilor romani din zona dar si intalniri in care a discutat aspecte socio-economice cu romani si alte nationalitati.

admin