miercuri, octombrie 4, 2023

Viktor Orban: ‘Ucraina nu poate câștiga războiul. Întrebarea nu este cine a invadat pe cine’

Must Read

Premierul Ungariei, Viktor Orban, este convins că Ucraina nu este capabilă să câștige războiul contra Rusiei.

„Poziția mea, poziția Ungariei de la bun început, a fost că acest război este un eșec al diplomației, nu ar fi trebuit să existe niciodată. Privind ceea ce se întâmplă pe linia frontului, este evident pentru noi că soluția pe câmpul de luptă nu functioneaza. Ați spus corect că Rusia a invadat Ucraina, dar întrebarea nu este cine a invadat pe cine, întrebarea este ce se va întâmpla în dimineața următoare. Iar în dimineața următoare, și acesta este un fapt, tot mai mulți oameni vor muri. Nu există șanse de victorie pentru niciuna dintre părți. Acesta este un război care ia viața multor oameni fără a da rezultate”, a spus Orban, într-un interviu pentru Bloomberg.

El a adăugat că din punct de vedere emoțional războiul este „tragic”, inimile maghiarilor „sunt alături de ucraineni” și Ungaria înțelege „cât de mult suferă ucrainenii”.

Care este soluția maghiară

„Dar eu vorbesc ca un politician care trebuie să salveze vieți. Cel mai important lucru pentru comunitatea politică internațională este să salvezi vieți, mai ales când ești convins, ca și mine, că nu există nicio șansă de a câștiga acest război”, a continuat.

Întrebat dacă este într-adevăr convins că Ucraina nu este capabilă să câștige războiul, Orban a răspuns afirmativ.

„Poziția mea este că, privind realitatea, cifrele, situația, faptul că NATO nu este pregătită să trimită trupe, este evident: nu poate exista nicio victorie pentru bieții ucraineni pe câmpul de luptă. Aceasta este poziția mea” a spus el..

Șeful guvernului ungar consideră că singura soluție posibil este încetarea focului și „după încetarea focului, ar trebui să înceapă discuțiile de pace”, a spus Orbán.

„Ucraina este vecinul nostru. Și în al doilea rând, avem minorități etnice care trăiesc în Ucraina, aproximativ 200 de mii. Ei fac parte din război, sunt mobilizați în armata ucraineană și mor. Așa că privim toată această situație dintr-un unghi special”, a spus Orbán.

Latest News

Statul dă bani românilor din diasporă petru a se întoarce în țară. Cele două condiții pe care trebuie să îndeplinească

Fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină...

More Articles Like This