sâmbătă, aprilie 20, 2024

Activitiștii climatici au încercat să blocheze Viena!

Must Read

O arteră impotantă din capitala Austriei a fost ocupată de rebelii extremiști climatici

Două activiste s-au lipit cu mâinile de asfalt

Forțele de intervenție WEGA au reținut 7 persoane

Potrivit publicțației heute.at, de marți dimineața, 16 august, au fost înregistrate blocaje masive pe șoseaua de centură a Vienei. Motivul îl efprezintă activiștii climatici, care s-au așezat pe drum.

Șoferii trebuie să aibă răbdare din nou, după weekendul lung, în centrul Vienei. Un ambuteiaj enorm s-a format pe Ringstrasse, la foarte scurt timp după ce activiștii din organizația „Ultima generație” au ocupat șoseaua de la Schottenring.

Cu adeziv, împotriva crizei climatice!

Poliția se află la fața locului, cu mai multe echipate de intervenție. Traficul s-a oprit complet. Potrivit propriilor declarații, activiștii nu pot „sta cu mâinile în brațe în timp ce guvernul distruge baza vieții, cu inacțiunea sa” și, prin urmare, ei sunt angajați în „rezistență civilă pașnică”. Ca măsură imediată împotriva crizei climatice, ei cer reducerea vitezei maxime pe autostrăzi la 100 km/h. Unii dintre ei și-au lipit mâinile de asfalt.„Există întotdeauna destui bani pentru bucăți noi de beton!” – explică ei.

Una dintre cei care s-au lipit cu mâinile de asfalt este Isabell Eckl (28 de ani), deja cunoscută de la protestele împotriva autostrăzii vieneze: „Capitalismul îi ajută doar pe cei mai bogați, toți ceilalți sunt zdrobiți în nebunia creșterii! În timp ce prețurile în creștere afectează din ce în ce mai mulți oameni, există întotdeauna destui bani pentru investiții noi de beton! Prioritățile sunt greșite! Viteza de 100 km/h pe Autobahn, în schimb, nu costă nimic și economisește imediat sute de mii de litri de combustibil. Nehammer și Kogler (premierul și vicepremierul-n.n) au rămas fără scuze!” – susține activista.

Alături de ea este blcoată și dr. Caroline Thurner (52 de ani), chimist și mamă. “Cu 23% mai puțin consum de combustibil, jumătate mai puțini oxizi de azot, o treime mai puține particule toxice în aer. Acestea sunt efectele când o mașină circulă cu 100 în loc de 130 km/h – cifrele sunt de la Agenția Federală de Mediu”, spune chimista.

După cum a confirmat poliția din Viena pentru heute.at,, șapte persoane care au luat parte la demonstrația spontană, au fost reținute, în temeiul legii privind adunările publice. „Doi dintre activiști s-au lipit de drum cu mâinile. Au fost scoși din asfalt de către forțele WEGA, folosind solvenți”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Christopher Verhnjak, pentru heute.at.

Presa se ferește să spună că exact aceleași obiective clamate de activiștii care au încercat să blocheze circulația pe Ring-ul vienez sunt susținute, fără succes, de Partidul Verde, ajunsă cea mai impopulară formațiune politică din Austria, pe lângă alte măsuri aberante și inaplicabile pentru moment, din cauza crizelor suprapuse care tulbură Europa.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This