duminică, februarie 25, 2024

Combinația a două antivirale este eficientă împotriva virusului Covid!

Must Read

Remdesivir/Molnupiravir, plus Paxlovid, distrug virusul

Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au identificat o combinație de medicamente despre care cred că este eficientă împotriva virusului SARS-Cov-2.

Potrivit informațiilorpublicate pe site-ul medicaltv.info, un grup de cercetare de la Universitatea din Pennsylvania a identificat o combinație de medicamente antivirale pentru a trata COVID-19. Amestecul include un medicament experimental numit brequinar cu medicamentele remdesivir sau  molnupiravir .

Până în acest moment, cercetătorii au testat această combinație atât pe celule respiratorii umane, cât și pe șoareci. Ei au examinat medicamentele pentru activitatea antivirală împotriva virusului SARS-CoV-2 viu în interiorul celulelor respiratorii epiteliale umane. Folosind această metodă, s-a ajuns la 122 de medicamente care „au arătat activitate antivirală și selectivitate” împotriva SARS-CoV-2.

O combinație eficientă

Mai mult, combinația a două dintre aceste medicamente are potențialul de a deveni un tratament promițător pentru COVID-19. Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Natura. Potrivit Dr. Sara Cherry , profesor de patologie și medicină de laborator și director al programului de descoperire chemogenomică de la Universitatea din Pennsylvania, scopul a fost identificarea medicamentelor cu activitate antivirală împotriva SARS-CoV-2 care sunt active în celulele respiratorii.

„Am identificat o serie de medicamente, inclusiv un grup de analogi nucleozidici, care sunt cel mai mare grup de antivirale aprobate”, a spus Dr. Cherry pentru MNT . „Important, am identificat cele două medicamente aprobate pentru COVID-19 –Remdesivir și Molnupiravir, care se află sub aprobarea EUA (Asociația Europeană a Universităților (EUA) reprezintă peste 800 de universități și conferințe naționale ale rectorilor din 48 de țări europene-n.n).

Paxlovid ajută și el!

În cadrul ambelor experimente, oamenii de știință au observat că o combinație dintre un inhibitor al biosintezei nucleozidelor şi un analog nucleozidic a condus la o „reducere semnificativă a replicării virale” a virusului SARS-CoV-2. Se pare totuşi că cea mai eficientă combinaţie este următoarea: – Brequinar plus Remdesivir sau Molnupiravir.

Aceasta a avut sens, deoarece virusul SARS-CoV-2 folosește blocurile de construcție nucleozide create de celulele noastre pentru a produce virusul,” a adăugat ea. În cele din urmă, brequinar ajută la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în corpul unei persoane prin utilizarea ARN-ului acesteia.

Echipa de cercetare a mai descoperit că adăugarea unui antiviral suplimentar numit Paxlovid la amestec, ar putea oferi un impuls suplimentar împotriva virusului SARS-CoV-2. Medicamentul a fost aprobat în decembrie 2021, ca primul tratament oral pentru COVID-19 în formă uşoară, până la moderată, la copiii şi adulţii cu vârsta peste 12 ani, cu un risc ridicat de a dezvolta o boală severă.

Ce sunt medicamentele antivirale?

După cum sugerează și numele, un medicament antiviral combate virusurile care intră în corpul uman. Medicamentele antivirale pot pătrunde în celulele infectate cu un virus și pot face mai dificilă legarea virusului de acele celule. În plus, unele medicamente antivirale pot împiedica replicarea genetică a virusului. Medicamentele antivirale stimulează, de asemenea, sistemul imunitar natural al organismului, oferindu-i un avantaj în lupta împotriva unei infecții virale.Rezultatele a trei studii clinice au descoperit că persoanele spitalizate cu COVID-19 care au primit remdesivir au avut rate mai mari de ameliorare a simptomelor în comparație cu care au primit un placebo sau numai standard de îngrijire. În ianuarie 2022, FDA a recomandat folosirea remdesivir şi anumitor persoane nespitalizate, infectate cu SARS-Cov-2, pentru a trata simptomele ușoare până la moderate.Până în prezent , au fost peste 414 milioane de cazuri confirmate în întreaga lume, iar boala COVID-19 a provocat peste 5,8 milioane de decese. În acest moment, există o serie de medicamente, în diferite etape de evaluare a cercetării, care sunt testate împotriva SARS-CoV-2 , virusul care provoacă COVID-19.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This