Primarul Vienei susține aderarea României și Bulgariei la Schengen

Michael Ludwig, primarul social democrat al Vienei, a transmis vineri că nu este de acord cu decizia guvernului austriac, de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

„Orașul Viena este recunoscut ca fiind la nivel global un oras cosmopolit prin deschidere și solidaritate socială astfel incât vienezele și vienezii sunt de partea solidarității înainte de  delimitarea granițelor. “ a declarat Michael Ludwig Primarul Vienei într-o scrisoare deschisă adresată României și Bulgariei.

Michael Ludwig subliniază în comunicat aprecierea față de comunitatea românească si in contextul actual în ceee ce privește situația în Schengen dorește să ia o poziție fermă pentru a veni în sprijinul României și Bulgariei.

„De aceea este foarte important pentru mine ca și Primar în contextul dezvoltării actuale sa iau o pozitie.

În Viena trăiesc aproximativ 45.000 cu rădăcini românești și aproximativ 20.000 cu rădăcini bulgare.

Ca și  primar și cetățean al acestei tări apreciez contribuția acestor cetăteni. Ei joacă un rol foarte important pentru economia noastră ,cultura și pentru toată societatea.”

În noiembrie comisara europeană Ylva Johansson a declarat că  în cazul în care se face dovada condițiilor stabilite există promisiunea aderării la Schengen.

Instituțiile Uniunii Europene au efectuat o evaluare foarte strictă a condițiilor și au ajuns la concluzia ca România si Bulgaria îndeplinesc toate criteriile de aderare.

Viena reprezintă unitate socială

“Pentru mine este foarte important să evidențiez faptul că aceste deficiențe privind libera circulație între țările noastre trebuie eliminate.

Este foarte important, sa se facă posibilă o trecere a graniței in mod  rapid. Nu numai pentru cei care vin din aceste țări să lucreze în Viena ci și invers pentru economia vieneza și pentru toti cei care suntem activi din punct de vedere economic in România și Bulgaria.

De aceea pentru mine este foarte clar: mă voi angaja în continuare pentru a susține eliminarea acestui zid  si pentru ca România și Bulgaria sa devină membre a spațiului Schengen.

Într-o Europă comună nu este posibil să pui totul pe umerii unei populatii datorită unui calcul politic intern. 

Mă bucur să susțin în continuare o bună colaborare într-o Europa Unită.“

admin