marți, aprilie 30, 2024

Primăria Vienei anunță un nou bonus pentru încălzire!

Must Read

Beneficiarii vor fi 440.000 de familii din capitală

Primarul Michael Ludwig promite 200 euro familiilor afectate de creșterea prețului la energie termică

Prețurile la termoficare în Viena cresc cu 92 la sută. Prin urmare, primarul Michael Ludwig anunță un „pachet de sprijin pentru încălzirea locuințelor capitalei”.

În ultimele zile, o știre despre inflație a provocat o mare îngrijorare: creșterea prețurilor la termoficare în Viena, cu un impresionant procent de 92%!

 440.000 de gospodării sunt afectate. În următorul sezon de încălzire, aceasta înseamnă costuri suplimentare de circa 45 de euro pe lună pentru fiecare familie!

Șocul prețului încălzirii locuințelorNu avem altă opțiune!

“Nu avem altă opțiune! Acestea sunt consecințele amare ale crizei energetice globale și ale prețurilor cu ridicata explozive și fără precedent. Inflația a fost și mai mult exacerbată de invazia rusă a Ucrainei – din păcate, nu se vede nicio relaxare a situației prețurilor!”- a explicat Wien Energie pentru publicația heute.at, prin directorul general, Michael Strebl. Anunțul a provocat groază și neînțelegere în rândul ÖVP, Verzilor, FPÖ și Camerei de Muncă (Arbeitkammer-n.n.). „Acest lucru trebuie prevenit cu orice preț !” – spune președintele AK, Renate Anderl. Șeful FPÖ Viena, Dominik Nepp, a declarat că e vorba despre un „scandal de neînțeles”.

Pachet de sprijin pentru încălzire locală!

Primarul Vienei, Michael Ludwig, s-a ocupat de chestiune chiar de a doua zi. După cum a anunțat pe Twitter, consilierul municipal pentru Finanțe, Peter Hanke, a fost însărcinat să dezvolte un „pachet de sprijin pentru încălzirea districtului”. Vor fi luate măsuri pentru a amortiza creșterea prețurilor pentru consumatori.

Aceasta ar trebui să arate astfel: “Sprijinul energetic pentru Viena va fi crescut semnificativ! Atât pentru grupul de beneficiari, cât și subvenția financiară, vor fi extinse. Acest lucru ar trebui să atenueze în mare măsură costul suplimentar al beneficiarilor de termoficare!”- explică primarul Ludwig.

200 de euro, direct în contul familiilor!

Detaliile pachetului de asistență ar trebui să fie elaborate în următoarele zile. Cu toate acestea, o examinare juridică a măsurilor individuale este încă necesară. „Orașul Viena a luat deja măsuri concrete în ultimele săptămâni pentru a contracara inflația – în special în sectorul energetic și pentru a sprijini în special grupurile cu venituri mici!” Primul dintre aceste pachete de sprijin energetic urmează să fie decis la următoarea ședință a Consiliului Municipal: „De la sfârșitul lunii iunie, circa 260.000 de vienezi, care sunt afectați în mod deosebit, vor primi 200 de euro, direct în conturile lor, fără nici o cerere!”- promite Michael Ludwig.

admin

Latest News

Igor Grosu despre „Pobeda”: Rusia mizează pe grupări criminale organizate

Lansarea grupării politice „Pobeda” de către condamnatul fugar Ilan Șor, la Moscova, este dovada că regimul Putin mizează pe...

More Articles Like This