marți, aprilie 30, 2024

NATO vrea să extindă războiul din Ucraina și în Transnistria!

Must Read

SUA au înființat rapid 3 baze NATO în Republica Moldova!

Rusia avertizează Guvernul moldovean să nu întindă prea mult coarda

Transnistria a anunțat prezența NATO în Moldova

Transnistria se află în Republica Moldova. Transnistria este partea de dincolo de Nistru din regiunea autonomă de jure din componența Republicii Moldova, aflată la răsărit de Nistru numită oficial Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (UATSN). Mai țin de regiunea autonomă și 6 comune plus orașul Tighina de pe malul drept (culoare roz pe hartă). Deci aici este vorba de o delimitare strict geografică a teritoriului regiunii separatiste moldovene. Tot Transnistria este denumită ca întreg Republica Moldovenească Nistreană (RMN), regiune separatistă independentă de facto, care controlează acea parte din teritoriul republicii Moldova, aflată la est de Nistru (malul stîng), dar și șase comune, precum și municipiul Tighina, situate la vest de Nistru (așadar teritoriile UATSN de drept și RMN de fapt nu corespund în întregime). Transnistria din Republica Moldova este privită la nivel internațional și de guvernul Republicii Moldova ca o regiune autonomă a Republicii Moldova (denumită „Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului” : UATSN), dar în fapt și-a declarat independența (sub numele de [[w:Republica Moldovenească Nistreană|Republica Moldovenească Nistreană]]), cu capitala la Tiraspol. Acest lucru a provocat declanșarea conflictului din Transnistria. Regiunea are o populație majoritar slavă, vorbitoare de limbă rusă, care se teme de reunificarea cu România.

Ce caută NATO în Moldova?! Desigur, un alt front cu Rusia!

NATO este deja prezentă în Moldova din punct de vedere al infrastructurii, a declarat Vitali Ignatiev, ministrul de externe al nerecunoscutei Republici Moldovenești Transnistrene (RMT). „În prezent, în Moldova există trei centre NATO, armata moldovenească este construită conform standardelor NATO. Nu am dori ca infrastructura militară construită în timpul războiului să devină acum o infrastructură NATO!”- citează RIA Novosti cuvintele șefului Ministerului de Externe al RDM. Potrivit acestuia, Transnistria se așteaptă să poată asigura că situația cu desfășurarea NATO nu va scăpa de sub control.

„Ne aflăm într-o situație foarte dificilă. Nu putem permite ca, la un moment dat, dacă dintr-o dată, Doamne ferește, mecanismul de menținere a păcii este distrus și Moldova se retrage (din acord – nota VZGLIAD) și noi nu reușim să menținum această operațiune (de menținere a păcii – nota VZGLIAD), atunci, desigur, următorul atac va fi în Transnistria, bineînțeles!”- a explicat ministrul. Anterior, Ignatiev a declarat că este timpul să ne gândim cum să împiedicăm desfășurarea NATO în Transnistria, și anume, pe aeroportul din Tiraspol.

NATO există pentru a se confrunta cu Rusia! Și China.

Este de notorietate faptul că Rusia este inamicul numărul unu pentru NATO. În principiu, acest bloc politico-militar există pentru a se confrunta cu Rusia. Acest lucru se vede clar, astăzi, prin acțiunile practice ale Occidentului colectiv. Dar China s-a aflat, de asemenea, în vizorul NATO, chiar dacă se află la mii de kilometri de țările Alianței Nord-Atlantice, de cealaltă parte a globului. De ce?   
Editorialistul publicației „Steaua Roșie” a discutat despre acest lucru cu Vladimir Jarikhin, un cunoscut analist politic și director adjunct al Institutului țărilor CSI, transmite Ministerul Apărării Federației Ruse pe canalul său de Telegram.

admin

Articolul precedent
Articolul următor
Latest News

Depopularea e în grafic: Rata natalității scade la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, în timp ce numărul deceselor subite se accelerează!

Rata natalității în SUA a scăzut la cel mai scăzut nivel de la începutul înregistrărilor, potrivit unui nou raport...

More Articles Like This