marți, aprilie 30, 2024

O necesitate tot mai stringentă: crearea de locuri de muncă pentru bătrâni!

Must Read

Olanda a găsit soluția!

Pentru a lăsa un sistem de pensii accesibil descendenților lor, austriecii ar trebui să lucreze mai mult sau să se pensioneze mai târziu

Îmbătrânim. Cu toate acestea, această consecință pozitivă a progresului împinge tot mai mult sistemele noastre sociale la limita rezistenței lor. Schimbările demografice trebuie, așadar, luate în considerare într-o măsură mult mai mare în viitor! În 2022, deficitul Fondului de Pensii va fi deja în jur de 27 de miliarde de euro! Aceasta este suma care trebuie plătită de la bugetul federal pentru a reduce decalajul dintre depozitele activului și plățile necesare către pensionari. Pentru a lăsa un sistem de pensii accesibil și descendenților lor, austriecii ar trebui să lucreze mai mult sau să se pensioneze mai târziu. Dar acest lucru necesită și locuri de muncă pentru persoanele de peste 50 de ani. Olandezii ne arată cum rata de angajare poate fi menținută ridicată, chiar și la bătrânețe!

Modelul olandez

Ideea olandeză de „evaluări ale experienței” ar trebui să se aplice și în Austria, ca model. Responsabilitatea pentru politica de sănătate este împărțită în mod egal între angajați și angajatori. Acest sistem de stimulare înseamnă că companiile și angajații acestora iau măsuri preventive pentru a evita îmbolnăvirea și dizabilitățile, ușurând astfel povara asupra statului bunăstării. Acest lucru se realizează prin împărțirea contribuțiilor pentru pensia de invaliditate într-o parte fixă ​​și una specifică industriei: companiile cu un număr mare de cazuri de invaliditate, trebuie să plătească contribuții mai mari! Drept urmare, angajații și angajatorii investesc mai mult în sănătatea la locul de muncă, care este o condiție prealabilă pentru un program de lucru mai lung. În plus, productivitatea lucrătorilor în vârstă trebuie, de asemenea, menținută la un nivel ridicat. Formarea și educația continuă trebuie să fie disponibile și pentru angajații peste 50 de ani. Dacă o persoană în vârstă își pierde locul de muncă, va fi mai greu pentru ei decât pentru tineri să-și găsească un nou loc de muncă. Trebuie făcut mai mult pentru a-i readuca pe șomeri în vârstă la locul de muncă. Ajutorul financiar poate ajuta atât angajatorii, cât și angajații să le faciliteze reintrarea pe piața muncii.

Locuri de muncă la discreție!

Șomajul în Țările de Jos este în prezent la un nivel foarte scăzut. La fel ca în Germania, rata șomajului este puțin peste 3%. Sunt solicitați angajați cu experiență de lucru, șansele de a găsi un loc de muncă în Olanda sunt destul de bune. 

Este ușor să-ți găsești de lucru, prin punctele de lucru ale Agenției de Șomaj olandeze, care se găsește la fiecare colț de stradă. Dar atenție, spre deosebire de Germania, de obicei nu ești angajat acolo! Asta înseamnă că, dacă nu te angajezi, nu ești plătit. Desigur, ai șanse mai mari pe piața muncii dacă vorbești deja olandeză. Dar este și posibil să obții un loc de muncă fără să știi limba! Pentru aplicații și interviurile de angajare ulterioare, engleza este de preferat limbii germane. Majoritatea olandezilor înțeleg cel puțin limba germană, dar apreciază și dacă nu presupui automat că te descurci fără probleme cu germana. Engleza se vorbește, în general, foarte bine. Aplicațiile pentru joburi sunt, foarte des, trimise prin e-mail în Țările de Jos. Certificatele și o fotografie nu sunt de obicei comune. Este recomandat să luați cu dvs. referințe de formare și despre locurile de muncă la interviu, dar nici aceasta nu este o practică curentă. Cel mai important lucru este un curriculum vitae clar, tabelar, care se numește curriculum vitae, sau pe scurt CV. Blogul Nach Holland oferă o mică perspectivă asupra diferențelor din viața profesională de zi cu zi dintre Germania și Olanda la rubrica „Cum este să lucrezi în Olanda”. 

O broșură interesantă cu răspunsurile la 30 de întrebări frecvente despre munca în Țările de Jos” publicată de EURES, poate fi descărcată  gratuit, de aici:  https://mediafra.admiralcloud.com/customer_609/8e1b74b9-72ef-40d3-bd2f-83c92183f149?response-content-disposition=inline%3B%20filename%3D%2230_Fragen_Arbeiten_in_NL.pdf.pdf%22&Expires=1656075959&Key-Pair-Id=APKAI2N3YMVS7R4AXMPQ&Signature=BAyKlAb5DFePelu-oP9Ku-id~LfBrN6rk9kqmdDY8DxDLq7QuYgYudXV8-uikPOMCYBFuMXGkjbBo6qNchbkK0dDzeCWKIg5kpvCTKG2zfIZ5pi2pXERyhUVnMsaXeBQ2FTpsPLqU8fXuB1828VJ2LKXV42TvxZvoQlLIoFb9-miXPchrwvPI0aYE5YAs~c3WmSpJUW8VxScB8eIO2VbhG1q1UCltnM9hXx9nRHAISM7cGdHPBKfJAbb-DXj-aGrNSPnudyk9Shnqr356ldRDHDijNPTveyO5tr7DMaIoK62V~TNvJ0vO7TxnqfFpgyYHDEpfYr83UYUQbXK-j44Hg__

Șomaj de 3%, nivel de trai excelent, oameni activi și fericiți!

Cifrele șomajului sunt în prezent foarte scăzute și deficitul de muncitori calificați a ajuns și în Țările de Jos. Se caută personal bun în multe sectoare, iar în unele sectoare este consolidat. Aceasta include mai presus de toate: industria contrucțiilor, comerț și servicii, sectorul IT, construcții metalice (ingineri, sudori, monteori), ingineri tehnici, specialiști tehnici și comerciali în vânzări, Logistică, industria petro-chimică.

Olanda este unul dintre statele care s-a implicat în fondarea forurilor europene de după cel de Al Doilea Război Mondial, care, în cele din urmă, au devenit Uniunea Europeană. În raport cu membrii celorlalte state europene, olandezii sunt, conform, statisticilor, cei mai activi europeni, 52% dintre olandezi declarând că fac activităţi sportive săptămânal în comparaţie cu media de 38%. De asemenea, Olanda raportează un nivel de trai foarte bun, care se traduce prin unul dintre cei mai mari indici de fericire în rândurile adolescenţilor, în anul 2017, aceştia clasându-se pe locul doi, după adolescenţii mexicani.

Cum am spus mai sus, numele de Olanda face trimitere la doar două provincii ale Regatului istoric. Olanda a fost zona care a contribuit cel mai mult la economia şi bogăţia regatului, devenind astfel un nume comun pentru a indica întreaga ţară, deşi, incorect. În plus, datorită unei istorii a colonialismului, trei insule din Caraibe sunt încă parte a Olandei: Bonaire, Saint Eustatius şi Saba, cetăţenii lor sunt olandezi şi pot vota la alegerile europene.

Odată cu abdicarea reginei Beatrix în anul 2013, regele Willem a devenit  primul rege al Ţărilor de Jos de la moarte străbunicului său, Willem al III-lea în anul 1930. Excluzând microstate precum Vatican sau Monaco, Olanda este cea mai dens populată ţară, cu aproximativ 17 milioane de oameni care ocupă 41.500 de kilometri pătraţi. Banca Mondială estimează densitatea populaţiei olandeze la aproximativ 500 de persoane pe kilometru pătrat. Guvernul olandez intenţionează să interzică vânzările de benzină şi autovehicule pe motorină în 2025, pentru a încuraja energia verde. Proiectul legislativ a fost adoptat de camera inferioară, dar totuşi trebuie ratificată de Senat. Obiectivul guvernanţilor este acela ca în viitor în Olanda să existe doar maşini electrice.

admin

Latest News

Igor Grosu despre „Pobeda”: Rusia mizează pe grupări criminale organizate

Lansarea grupării politice „Pobeda” de către condamnatul fugar Ilan Șor, la Moscova, este dovada că regimul Putin mizează pe...

More Articles Like This