marți, mai 21, 2024

Viena este din nou pe locul I în lume la calitatea vieții!

Must Read

În 2021, calitatea vieții în metropolele europene a scăzut semnificativ, din cauza crizei Corona. Acum, orașe precum Copenhaga, Zurich, Calgary, Vancouver și Geneva se clasează în spatele Vienei. După ce restricțiile corona au fost ridicate, Viena este din nou cel mai locuibil oraș din lume. În indicele din acest an al grupului britanic “Economist”, care a fost publicat joi, capitala Austriei și-a recâștigat primul loc în clasamentul mondial. În anul precedent, Viena era doar pe locul al doisprezecelea. În spatele Vienei se află Copenhaga, Zurich, Calgary, Vancouver și Geneva. Urmează Frankfurt, Toronto și Amsterdam, precum și Osaka și Melbourne. Anul trecut, calitatea vieții în metropolele europene a scăzut semnificativ din cauza crizei Corona, în timp ce viața, în mare parte normală, din izolata Noua Zeelandă, a adus Auckland pe primul loc. Odată cu ridicarea măsurilor împotriva virusului corona, metropolele din Noua Zeelandă, Australia și China au regresat în clasament, în 2022. Pentru clasamentul întocmit de revista britanică de afaceri, un total de 140 de orașe sunt comparate în fiecare an. În 2018, Viena a fost prima metropolă europeană care a ocupat primul loc în „Economist Intelligence Unit Global Survey”. Sunt evaluate sistemul de sănătate, educația, cultura și infrastructura. De asemenea, sunt comparate securitatea socială, stabilitatea politică și rata criminalității. Potrivit analiștilor, în urma atacului rusesc asupra Ucrainei, Moscova și Sankt Petersburg au suferit o pierdere gravă a stabilității și, prin urmare, a calității vieții. Capitala ucraineană Kiev a fost exclusă din clasament anul acesta.

Viena este un amestec de arhitectură magnifică, muzică și farmec încântător. Un oraș inspirat de avangardă veche și nouă și cel mai bine de cucerit – în pas de vals!

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This