marți, mai 21, 2024

Val de căldură africană peste Austria!

Must Read

35 de grade, joi și în weekend!

Vom avea cea mai caldă săptămână din an, de până acum!

Conform prognozei meteo, până la mijlocul săptămânii, temperaturile vor urca până la 30 de grade (cel mai probabil în vest). Potrivit prognozei Ubimet, această încălzire va provoca „furtuni regionale puternice.” Furtunile încep în vest și se vor extins ulterior în toată țara. Dar situația se va calma vineri.

Prima jumătate a acestei săptămâni este dominată de un maxim puternic peste Europa Centrală și se așteaptă, deocamdată, vreme de vară însorită și din ce în ce mai caldă. În cursul celei de-a doua jumătăți a săptămânii, se profilează primul val de căldură al anului, cu valori maxime cu mult peste 30 de grade, mai ales în jumătatea de est a Austriei, furtunile fiind, inițial, o problemă, doar în cazuri izolate, la munte. Probabilitatea de furtuni va crește însă, în weekend.

Vremea însorită va continua și marți. La început, cerul va fi adesea fără nori, abia după-amiaza sunt așteptați câțiva nori inofensivi. Cu vânt în mare parte slab slab, valorile maxime vor fi între 24 și 31 de grade.

Până la 35 de grade, joi și în weekend!

Vremea de vară continuă și miercuriCu câțiva nori cumulus, soarele domină în toată țara. Doar peste creasta principală vestică a Alpilor se va înregistra o ușoară creștere a riscului de averse și furtuni, la sfârșitul după-amiezii. Va fi ceva mai cald, cu maxime între 26 și 32 de grade. Vântul va bate doar slab până la moderat de la est la sud-est. Vremea liniştită de vară va continua şi joi şi va fi şi mai cald cu valori de după-amiază între 29 şi 35 de gradeDupă-amiaza, averse individuale sau furtuni calde sunt cel mai probabil să se formeze peste lanțurile muntoase de sud-vest, în timp ce restul țării va rămâne uscat. Vântul va sufla slab până la moderat, din direcțiile de la est la sud.

Meteorologic, weekendul va fi dominat de căldură extremă, care va ajunge la noi din Africa de Nord. Duminică sunt așteptate temperaturi de 35 de grade! Ar fi a doua oară în acest an, după 17 mai…

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This