vineri, aprilie 26, 2024

UE se pregătește pentru un val uriaș de imigranți!

Must Read

Foametea aduce milioane de săraci  în Europa!

Occidentul nu vrea să renunțe la sancțiunile contra Rusiei, condamnând popoarele europene la foamete, frig și sărăcie

Potrivit mai multor surse media europene, Uniunea Europeană se pregăteşte pentru un val de de refugiaţi din cauza foametei, agravată de războiul din Ucraina, a avertizat luni, 11 iulie, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, pentru Agenția France Press (AFP).

UE, în corzi, datorită sancțiunilor contra Rusiei!

UE trebuie să se pregătească pentru noile valuri de migranți, forțați să se dezrădăcineze, din cauza crizei alimentare agravate de războiul din Ucraina, a avertizat, luni, șefa Agenției de Frontieră a blocului european, Frontex. În timp ce refugiații ucraineni au fost tratați bine, „trebuie să ne pregătim și pentru refugiații care vin din alte zone din cauza securității alimentare”, a spus directorul executiv interimar al agenției Frontex, Aija Kalnaja. Ea a remarcat în special că „transportul cerealelor din Ucraina este îngreunat și asta va crea valuri de migrație”. Kalnaja a făcut această declarație când a sosit la Praga, pentru o întâlnire a miniștrilor de interne ai UE, care a fost extinsă pentru a include și miniștrii din țările non-UE, Ucraina și Moldova. Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume, dar această producție și expediere au fost sever blocate de invazia Rusiei. Circa 20 de milioane de tone de cereale din recolta de anul trecut sunt blocate în porturile ucrainene de la Marea Neagră. Situația a făcut ca prețurile pentru anumite alimente și uleiuri de gătit să crească pe piețele mondiale, părți din Africa și Orientul Mijlociu fiind cele mai grave. Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne, a declarat că deficitul de alimente, precum și creșterea prețurilor la energie, prezintă riscuri de securitate care ar face oamenii să plece din țările lor de origine.

Ucraina refuză să își trimită cargourile cu cerealeîn Marea Neagră!

„Nu ar trebui să așteptăm până când vom avea o criză la granițele noastre! Trebuie să luăm legătura din vreme cu guvernele țărilor afectate de foamete”, a spus ea reporterilor. Johansson a adăugat că se întâlnește vineri, 15 iulie, la Bruxelles, cu ministrul de interne al Nigerului, Hamadou Adamou Souley, pentru a semna un acord de „parteneriat operațional împotriva contrabandei”.

„Acesta este, de asemenea, o modalitate de a sprijini țări precum Niger, care se află într-o zonă foarte dificilă, când vine vorba de stabilizare și securitate”, a spus ea.

Moscova a spus că va permite cargourilor ucrainene să părăsească porturile, dacă Ucraina ar demina zonele de coastă, ceva ce Kievul refuză să facă, din cauza vulnerabilității în fața atacurilor rusești, de pe mare.

Ce nu vrea să spună nimeni!

Șeful UNHCR, Filippo Grandi, a avertizat în iunie că, dacă nu se rezolvă rapid criza alimentară în creștere cauzată de Rusia și de sancțiunile occidentale contra statului rus, numărul persoanelor strămutate la nivel global va crește cu mult peste recordul de 100 de milioane, deja numărați.

Toți liderii occidentali europeni uită să spună însă că, dacă țările UE ar renunța la sancțiunile fără efecte notabile împotriva Rusiei, luate la ordinul Statelor Unite, dar care au ajuns să afecteze grav chiar situația din Uniunea Europeană și zeci de alte țări neeuropene, situația s-a rezolva rapid. Deocamdată, efectele vizibile ale sancțiunilor antirusești se concretizează în inflație galopantă, creșteri de prețuri aberante, penurie de gaz și carburanți și perspectiva unei ierni petrecute fără încălzire în locuințe, foamete și sărăcie, la care se adaugă prăbușirea majorității ramurilor economice din țările UE. Frontex spune că fluxul de ucraineni a scăzut în ultimele săptămâni, iar Johansson a spus că fluxurile dintre Ucraina și bloc au revenit acum la nivelurile de dinainte de război. Ea a adăugat că un total de 6,7 milioane de refugiați ucraineni au intrat în UE de la începutul războiului, dar circa trei milioane s-au întors acasă. „Între 3,2 și 3,7 milioane de refugiați ucraineni se află în acest moment pe teritoriul UE”, a spus ea.

Securitatea alimentară va fi forța cheie de modelare a priorităților agroalimentare ale viitoarei președinții cehe, prezentând pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor miniștrilor agriculturii din UE, în următoarele șase luni.

Murim de foame, cu Rusia de gât, de dragul SUA?!

Între Rusia și Ucraina, cele două puteri agricole reprezintă peste o treime din exporturile globale de grâu, precum și peste jumătate din exporturile de ulei de floarea soarelui. Perturbațiile din cauza războiului dinUcraina și a efectelor sancțiunilor Occidentului împitriva Rusiei au stârnit îngrijorări cu privire la insecuritatea alimentară globală.

„Abordarea impactului crizei cauzate de agresiunea rusă va fi prioritatea noastră, vom continua să conducem discuția asupra situației pieței”, a spus el, explicând că planul este să abordăm problema „de la bun început” și să punem acest punct cu privire la fiecare întâlnire a miniștrilor agriculturii din UE în timpul președinției cehe. „Vom oferi ministrului oportunitatea de a aborda cele mai îngrijorătoare probleme și, de asemenea, de a veni cu propuneri de măsuri dacă este necesar”, a adăugat el. “Tensiunile create de criza alimentară şi de criza energetică (…) pot conduce la situaţii de insecuritate”, care să-i determine pe oameni să-şi părăsească ţările, a spus ea, în finalul reuniunii de la Praga, a miniştrilor europeni de interne.

Nimeni nu știe câți săraci vor veni și ce va face UE cu ei!

Ea a adăugat că “nimeni nu poate anticipa” numărul imigranților care vor invada Europa. Dar “nu trebuie să aşteptăm să apară o criză la frontierele noastre”, a avertizat comisarul. Comisia Europeană şi statele membre lucrează la “planuri de contingenţă” pentru a face faţă acestor valuri de imigranți. “Dar, încercăm, bineînţeles, să le evităm, prin contacte cu ţările partenere!” – a precizat Ylva Johansson. Directoarea interimară a Agenţiei Europene pentru Frontiere, Frontex, Aija Kalnaja, a subliniat la rândul ei, tot luni, 11 iulie, că UE s-a pregătit bine pentru refugiaţii din Ucraina, dar trebuie să se pregătească şi pentru valurile migratorii din alte regiuni ale lumii, cauzate de insecuritatea alimentară, a mai notat AFP.

Peste 2 miliarde de oameni au suferit de foamete în 2021!

Circa 2,3 miliarde de oameni erau înfometați moderat sau sever, spune Națiunile Unite și este, de asemenea, îngrijorat de faptul că invazia Ucrainei a stârnit și mai mult foamete. Între timp, Organizația Mondială a Sănătății spune că Europa se află în mijlocul unui nou val de covid din cauza activităților de vară. Potrivit rapoartelor ONU, citate de AFP, circa 2,1 miliarde de oameni au suferit de foame severă sau moderată în 2021. Creșterea prețurilor la alimente, carburanți și îngrășăminte declanșată de războiul din Ucraina amenință să împingă țările din întreaga lume în foamete, aducând „destabilizare globală, foamete și migrație în masă la o scară fără precedent”, a avertizat miercuri un înalt oficial ONU. David Beasley, șeful Programului Alimentar Mondial al ONU, a declarat că cea mai recentă analiză a acestuia arată că „un record de 345 de milioane de oameni înfometați se află în pragul foametei” – o creștere cu 25% față de 276 de milioane, la începutul anului 2022.

admin

Latest News

Scandalul care zdruncină industria big pharma din toată lumea: Un gigant farmaceutic a dat în judecată Pfizer din cauza vaccinurilor împotriva COVID-19

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) a dat în judecată alianţa Pfizer-BioNTech într-un tribunal federal din statul american Delaware, joi, acuzând...

More Articles Like This