marți, aprilie 23, 2024

Noi sancțiuni împotriva Rusiei!

Must Read

Nici o șansă de pace sau de relaxare a crizei gazelor în UE!

La ordinul SUA, în Summitul de la Schloss Elmau, G7 impune noi sancțiuni împotriva Moscovei!

Până acum, sancțiunile la adresa Rusiei s-au dovedit nu doar ineficiente, dar s-au întors împotriva europenilor și americanilor!

Liderilor occidentali nu pe pasă că popoarele lor se confruntă cu inflație, foamete și criză energetică

Summit-ul G7 la Schloss Elmau din Germania se încheie marți, 28 iunie, fără rezultate care să dea speranțe europenilor în privința încheierii războiului din Ucraina sau a crizei atotcuprinzătoare ce amenință să devină tot mai acută în perspectiva iernii.

Un nou val de sancțiuni inutile!

Potrivit guvernului Statelor Unite, SUA și celelalte țări din G7 vor impune noi sancțiuni împotriva Moscovei, ca răspuns la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Măsurile  de până acum au vizat, de exemplu, producția militară și lanțurile de aprovizionare, a anunțat Casa Albă luni la summitul G7 de la Schloss Elmau. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut țărilor G7 să „facă totul” pentru a pune capăt războiului cu Rusia în acest an. Pe front, situația armatei ucrainene e disperată, aceasta fiind mai aproape de înfrângere ca niciodată. Desigur, acest lucru nu e recunoscut de propaganda și mass media occidentală, controlată de NATO.

Zelenski e disperat, Ucraina va capitula!

Zelensky, conectat prin video în a doua zi a summit-ului, a cerut ajutor masiv pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Sursele G7 au spus că el a subliniat că războiul va dura mult timp, dacă se va ajunge în iarnă. În plus, președintele ucrainian a cerut înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Liderii G7 au convenit anterior asupra „sancțiunilor direcționate”, pentru a limita și mai mult accesul Rusiei la tehnologia occidentală, conform reprezentanților Casei Albă. Accesul Rusiei la materiale, servicii și tehnologie esențiale din economiile lor ar trebui să fie și mai restricționat. Sancțiunile SUA împotriva sectorului armamentului rus vor fi extinse. Această măsură este menită să limiteze capacitatea Rusiei de a „înlocui echipamentul militar pe care l-a pierdut deja, în războiul său brutal împotriva Ucrainei”.

Frecție la picior de lemn!

De asemenea, s-a convenit ca veniturile din majorarea tarifelor la exporturile rusești să fie transferate Ucrainei, ca ajutor financiar. Noile tarife pentru mărfurile rusești ar trebui folosite „pentru a ajuta Ucraina și a se asigura că Rusia plătește prețul războiului său” – a explicat Guvernul SUA.

Potrivit informațiilor de la recentul summit G7, există progrese și în ceea ce privește planul SUA de a impune un plafon global de preț pentru achiziționarea petrolului rusesc. Grupul G7 se află în „consultările finale” pe această temă. Propunerea SUA prevede obligarea Rusiei să vândă petrol unor cumpărători mari, cum ar fi India, la un preț semnificativ mai mic, în viitor.

S-a mai spus că SUA vor percepe tarife punitive asupra a peste 570 de grupuri de produse rusești, cu un volum de circa 2,3 miliarde de dolari. Președintele american Joe Biden și alți lideri ai G7 vor încerca să folosească veniturile din tarifele punitive asupra mărfurilor rusești pentru a sprijini Ucraina. Scopul este să se asigure „că Rusia plătește pentru costurile războiului său”.

Biden și democrații vor plăti prețul la alegeri!

Potrivit guvernului SUA, G7 se va angaja, de asemenea, să ajute Ucraina să-și acopere deficitele bugetare pe termen scurt. Statele Unite au promis 7,5 miliarde de dolari din pachetul de ajutor aprobat de Congresul SUA. Liderii G7 s-au angajat să ofere Ucrainei sprijin financiar, umanitar, militar și diplomatic „atâta timp cât este nevoie”. Acest angajament include și furnizarea de sisteme de arme moderne.

Având în vedere criza foametei, iminentă, în special în Africa de Est, țările G7 încearcă să permită exporturile de cereale din Ucraina. „Negocierile au loc în prezent zi și noapte!”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz pentru emisiunea „Morgenmagazin” a postului de televiziune ZDF.

Gargara nu costă!

Summit-ul de la Schloss Elmau a continuat cu consultări pe tema politicii de climă, energie și sănătate. La eveniment au participat șefii de stat și de guvern din cele cinci țări invitate, Argentina, India, Indonezia, Senegal și Africa de Sud. După-amiaza a urmat o altă sesiune de lucru privind siguranța alimentară și egalitatea de gen, la care a fost invitat și secretarul general al ONU, António Guterres. Summitul celor mai importante șapte țări industrializate a început duminică după-amiază și va dura până marți. Grupul celor șapte include SUA, Canada, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Japonia.

admin

Latest News

Biden vrea să livreze rapid – interceptorii și muniția ar putea fi în Ucraina “în câteva zile”

SUA intenționează să ofere sprijin militar Ucrainei în câteva zile de la adoptarea preconizată a legii. Cu toate acestea,...

More Articles Like This