duminică, octombrie 1, 2023

Maia Sandu, semnal interesant, după expulzarea lui Cristian Rizea din Republica Moldova

Must Read

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu salută decizia Consiliului Uniunii Europene prin care vor fi sancţionate persoanele care participă la acţiuni de destabilizare a Moldovei şi ameninţă suveranitatea şi independenţa ţării, statul de drept, stabilitatea sau securitatea statului, mulţumind României pentru susţinerea acestei iniţiative.

„Datorită acestei decizii, Uniunea Europeană le va putea îngheţa aderea şi bloca intrarea în UE persoanelor care subminează procesul politic democratic sau încearcă să răstoarne ordinea constituţională, inclusiv prin acte de violenţă”, a spus Maia Sandu, informează News.ro.

Şefa statului a mai subliniat că măsurile restrictive ar putea fi aplicate şi persoanelor implicate în deturnarea de fonduri publice, care ar fi în măsură să preia controlul sau să afecteze grav activitatea instituţiilor statului.

„Mulţumim Uniunii Europene pentru sprijinul oferit ca să menţinem stabilitatea şi securitatea în ţară prin impunerea de sancţiuni individuale celor care vor să provoace destabilizări. Mulţumim României pentru implicarea constantă şi susţinerea fermă a acestei iniţiative importante pentru Moldova. Adoptarea acestui regim de sancţiuni este o dovadă clară a sprijinului UE pentru Moldova, pentru calea noastră europeană şi pentru asigurarea păcii şi stabilităţii în regiune”, a conchis Maia Sandu.

Publicaţia din Republica Moldova Newsmaker prezintă un document care arată motivul pentru care ar fi fost extrădat din Republica Moldova ex-deputatul român Cristian Rizea. Potrivit actului citat de jurnaliştii moldoveni, Rizea ar fi pregătit şi desfăşurat „acţiuni îndreptate spre schimbarea prin violenţă a regimului constituţional, subminarea sau suprimarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării”, arată sursa citată.

„Pe reţelele de socializare a fost publicat un document pe baza căruia ar fi fost extrădat din Republica Moldova ex-deputatul român Cristian Rizea. Potrivit actului, Rizea ar fi pregătit şi desfăşurat “acţiuni îndreptate spre schimbarea prin violenţă a regimului constituţional, subminarea sau suprimarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării””, scrie Newsmaker.md, potrivit news.ro.

„Conform constatărilor organelor abilitate să asigure securitatea statului, s-a stabilit că cetăţeanul României, Rizea Cristian, născut la 12.04.1969, pregăteşte şi desfăşoară acţiuni îndreptate spre schimbarea prin violenţă a regimului constituţional, subminarea sau suprimarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării, activităţi cu elemente de factură criminală, acţiuni calificate ca pericol deosebit pentru securitatea statului”, se arată în document.

Totodată, se precizează în documentul publicat, că „menţionatul încalcă în mod flagrant şi sistematic prevederile Codului contravenţional, prezentând pericol pentru ordinea şi securitatea publică”.

„În acelaşi timp, în privinţa acestuia sunt iniţiate mai multe acţiuni civile pentru imixtiunea în viaţa personală a persoanelor şi lezarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale”, se mai arată în documentul care ar fi fost semnat de directorul Inspectoratului General pentru Migraţie Mihail Vodă.

Latest News

Trei români au făcut tot ce le-a stat în putință ca să fie arestați de polițiștii austrieci. „Mașina are doar trei roți”

Trei români s-au comportat agresiv în orașul austriac Graz, iar în cele din urmă au fost arestați, după ce...

More Articles Like This