duminică, decembrie 3, 2023

Lavrov: SUA și Marea Britanie vor „război adevărat” între Rusia și UE!

Must Read

Karen Smith


ADAUGĂ UN COMENTARIU

SUA și Marea Britanie doresc să intensifice conflictul Rusia-Ucraina într-o confruntare mai mare între Moscova și membrii Uniunii Europene, a declarat, miercuri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un interviu pentru Rossia Today și Sputnik.

„Omologii noștri americani, omologii britanici… cu sprijin activ din partea germanilor, polonezilor și statelor baltice, doresc cu să transforme acest război într-un adevărat război și să înceapă o confruntare între Rusia și statele europene”, a spus Lavrov redactorului RT. șef, Margarita Simonyan.

Guvernele occidentale „evită ca Ucraina sa facă orice pas constructiv” către un acord de pace, a susținut Lavrov. „[Ucraina] nu este doar [fiind] aprovizionat cu arme. Ei se văd obligați să folosească aceste arme într-un mod din ce în ce mai riscant.”

Rusia și-a lansat operațiunea militară în țara vecină la sfârșitul lunii februarie. Multe țări, inclusiv membri NATO, au impus sancțiuni drastice Moscovei și au furnizat Kievului arme grele. Cele mai recente livrări includ lansatoare de rachete multiple M142 HIMARS, fabricate în SUA și obuziere M777. Lavrov a afirmat că SUA și Marea Britanie au acționat în avantajul lor, în conflictul dintre Rusia și UE, deoarece economiile membrilor blocului sunt afectate de cele mai mari sancțiuni. El a adăugat că SUA au acționat „iresponsabil”, întețind tensiunile cu Rusia. Ei joacă un joc foarte periculos. “Nu cred că ei înșiși înțeleg. Dar, în Europa, lumea începe să înțeleagă asta!” – a precizat Lavrov.

Președintele american Joe Biden, a declarat, săptămâna trecută, că Rusia trebuie să sufere „un eșec strategic” în Ucraina și a promis mai mult sprijin pentru Kiev.

Rusia a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, invocând eșecul Kievului de a implementa acordurile de la Minsk, menite să ofere regiunilor Donețk și Lugansk un statut special în cadrul statului ucrainean. Protocoalele, intermediate de Germania și Franța, au fost semnate pentru prima dată în 2014. Fostul președinte ucrainean Piotr Poroșenko a recunoscut de atunci că principalul obiectiv al Kievului a fost să folosească încetarea focului pentru a câștiga timp și a „crea forțe armate puternice”.

În februarie 2022, Kremlinul a recunoscut republicile Donbass și Lugansk ca state independente și a cerut ca Ucraina să se declare oficial o țară neutră, care nu se va alătura niciodată niciunui bloc militar occidental. Kievul insistă că ofensiva rusă a fost complet neprovocată.

ARTICOL PRELUAT DE PE www.https://karensmithdotblog.wordpress.com/

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This