vineri, aprilie 19, 2024

Cele mai vechi rămășițe umane din Europa, descoperite în Spania!

Must Read

În localitatea Atapuerca, arheologii au dezgropat o bucată de os facial veche de 1,4 milioane de ani!

Oamenii de știință au descoperit ceea ce ar putea fi cele mai vechi rămășițe umane găsite vreodată în Europa, în nordul Spaniei. Fundația Atapuerca, care organizează săpături în municipalitatea cu același nume din provincia Burgos din 1978, a declarat că vârsta unui fragment de os facial de aproximativ zece centimetri lungime, recent excavat în site-ul Sima del Elefante, a fost estimată la circa 1,4 milioane de ani.

Conform unei informații publicate pesite-ul krone.at, săpăturile arheologice sunt estimate să dureze între șase și opt luni. Studiul ar putea arăta, de asemenea, cărei specii a aparținut omul preistoric, potrivit Fundației Atapuerca. Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la o mai bună înțelegere a modului în care oamenii au evoluat pe continentul european. Până acum, paleontologii nu au reușit să stabilească cu certitudine căreia îi aparținea maxilarul, descoperit în 2007. Se crede că ar fi rămășițele unui Homo antecessor, o specie descoperită și numită în anii 1990.

Se crede că fosilele aparțin primilor humanoizi din Europa
„Este foarte probabil ca noua fosilă să fie înrudită cu acest maxilar și să aparțină uneia dintre primele populații care au colonizat Europa”, a spus Fundația Atapuerca. „Dacă acesta este cazul, putem determina în sfârșit identitatea speciei umane. Siturile arheologice extraordinar de bogate din lanțul muntos Sierra de Atapuerca sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2000. Mii de fosile și unelte umane au fost dezgropate acolo, inclusiv un silex lustruit găsit în 2013, care are 1,4 milioane de ani.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This