duminică, februarie 25, 2024

46 de imigranți, găsiți morți, luni seara, într-un camion frigorific, în Texas!

Must Read

Descoperire îngrozitoare în statul american Texas: 46 de imigranți morți au fost descoperiți într-un camion, în zona San Antonio. Şeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood, a confirmat luni seara numărul preliminar de victime. Potrivit acestuia, 16 supraviețuitori au fost duși la spitale, respectiv, doisprezece adulți și patru copii. Primarul Ron Nirenberg a vorbit despre o „tragedie umană teribilă”.

O tragedie umană teribilă!

Supraviețuitorii erau conștienți când au fost duși la spitale, a spus șeful pompierilor. „Pacienții pe care i-am văzut aveau febră, probabil, au suferit o insolație.” Potrivit serviciului meteorologic național din SUA, temperatura maximă în San Antonio a fost, luni, în jur de 38 de grade Celsius. Hood a spus că nu era deloc apă în remorcă. Era un camion frigorific. Cu toate acestea, nu funcționa nici un sistem de răcire. Autoritățile au anunțat trei arestări. Camionul a fost găsit lângă autostrada Interstate 35, care duce la granița cu Mexic. Migranții ascunși în camioane sunt introduși în mod repetat prin contrabandă, în Statele Unite, din Mexic. Sunt circa 250 de kilometri de la San Antonio până la granița cu țara vecină. Ministrul de Externe al Mexicului, Marcelo Ebrard, a vorbit luni despre o „tragedie” cu privire la cei 46 de morți. El a anunțat că consulul mexican va merge la locul accidentului, chiar dacă nu se cunoaște încă naționalitatea victimelor.

Republicanii îl învinuiesc pe Biden


Între timp, guvernatorul conservator al Texasului, Greg Abbott, a dat vina pe politicile de migrație ale președintelui Joe Biden, pentru moartea celor 46 de migranți. „Aceste morți sunt din vina lui Biden!”- a spus Abbott, pe Twitter. El susține că tragedia este „rezultatul politicii sale mortale, privind frontierele deschise” și că neaplicarea legii are „consecințe mortale”.

Republicanii din Opoziție îl acuză pe Biden că a permis un curs prea lax în politica migrației și în asigurarea graniței de sud. De asemenea, ei vor să folosească acest subiect în campania lor de alegeri pentru Congresul de la jumătatea mandatului, din noiembrie.

Cazul amintește de cumplita descoperire de lângă Parndorf


Cazul din Texas amintește de tragedia refugiaților austrieci din 2015. La 27 august 2015, un angajat al Asfinag a descoperit un camion frigorific de 7,5 tone la Ostautobahn (A4), lângă Parndorf. Vehiculul, care avea un compartiment de avarie, a fost oprit. În camion au fost găsite aflau cadavrele a 71 de refugiați. Cei trei suspecți principali au fost condamnați ulterior la închisoare pe viață.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This