duminică, februarie 25, 2024

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr: 70 de mine marine au fost distruse în Marea Neagră de la începutul războiului

Must Read

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, joi, în cadrul unei vizite la Constanţa, că Fregata “Regele Ferdinand” a participat, de la începutul războiului din Ucraina, la cinci misiuni pentru neutralizarea unor mine marine în Marea Neagră.

Ministrul Apărării a ajuns, joi, în Portul Militar Constanţa, unde a vizitat o serie de nave militare – fregata “Regina Maria”, puitorul de mine şi plase “Viceamiral Constantin Bălescu” (274) şi Nava Şcoală “Mircea”.

“Ştiu că, de la începerea războiului din Ucraina, aţi executat cinci intervenţii, cu un grad deosebit de risc, pentru neutralizarea minelor marine din zona noastră de responsabilitate, iar în total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a spus ministrul Apărării.

Mai multe mine marine au ajuns pe țărmurile românești, cea mai recentă fiind intervenția din 26 ianuarie, atunci când poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit pe plaja din zona localităţii Sfântu Gheorghe o mină marină, fiind declanşate procedurile specifice în astfel de cazuri. Mina marină a fost neutralizată de o echipă specializată a Forţelor Navale Române.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This