vineri, februarie 23, 2024

Widgeturile: cum funcționează și ce pot face!

Must Read

Aplicațiile acestea sunt bine cunoscute de toți utilizatorii de smartphone-uri. Termenul de widget este, de asemenea, comun. Cu toate acestea, când vine vorba de definirea a ceea ce pot face aceste widget-uri, lucrurile devin puțin mai dificile. Mai simplu, un widget este versiunea minimă a unei aplicații care face ca funcțiile utilizate frecvent să fie ușor accesibile din aplicație. Ce este un widget?

Widgetul de nume este alcătuit din termenii fereastră și gadget (dispozitiv tehnic mic, sofisticat). Acestea sunt elemente de program ușor de utilizat, care apar pe ecranul telefonului sau al tabletei. Un widget este un element de pe ecranul unei tablete sau computer, care poate fi utilizat în mod interactiv. Spre deosebire de aplicații, totuși, widget-urile nu pot fi utilizate independent, ci întotdeauna în legătură cu o aplicație existentă. În calitate de utilizator, puteți personaliza ecranul telefonului mobil și aveți la îndemână rapid și ușor serviciile pe care le utilizați adesea. De exemplu, puteți vedea vremea curentă sau cele mai recente știri fără a fi nevoie să deschideți întreaga aplicație Știri sau Meteo.

Cum funcționează un widget?

Widgeturile au o gamă limitată de funcții și sunt active în fundal: dacă există o conexiune la Internet, mini-programul se furnizează automat cu informații și apoi le pune la dispoziție pentru preluare rapidă. Pentru a obține informațiile, trebuie să faceți clic pe widget. De asemenea, vă puteți crea propriile widget-uri folosind aplicații suplimentare din Magazinul Play, cum ar fi Buzz Widget.

De asemenea, puteți fi interesați de:

• Cele mai populare aplicații de mesagerie dintr-o privire

• Ce aplicații meteo oferă prognoze meteo semnificative

• Cele mai importante informații despre semnătura telefonului mobil

Cum ajunge widgetul pe telefon?

Acest proces funcționează diferit pe telefoanele Android decât pe iPhone.

Android

Apăsați lung pe o zonă goală de pe ecranul telefonului.

Apăsați butonul „Widget-uri”. Widgeturile disponibile sunt acum afișate.

Selectați și mențineți apăsat widgetul dorit.

Puneți în poziția dorită pe ecranul de start și eliberați.

iPhone

Apăsați lung pe o zonă goală de pe ecranul telefonului până când aplicațiile încep să tremure.

Atingeți „+” sau „Adăugați”.

Selectați forma sau dimensiunea dorită.

Atingeți „Adăugați widget”.

Începând cu versiunea iOS 14, iPhone-ul oferă și opțiunea de a folosi așa-numitele stive de widget-uri. Această variantă care economisește spațiu este o colecție gata făcută de widget-uri bazate pe factori precum locația, ora sau o activitate. Ordinea widget-urilor este schimbată automat, astfel încât informațiile relevante să poată fi întotdeauna apelate rapid.

Cum se creează un Smart Stack

Apăsați lung pe o zonă goală de pe ecranul telefonului până când aplicațiile încep să tremure.

Trageți un widget peste alt widget. Puteți stivui până la 10 widget-uri.

Atingeți „Terminat”.

Pentru a edita lista, țineți-l apăsat. Apare elementul de meniu „Editare lot”. Aici puteți rearanja widget-urile din stivă trăgându-le și plasându-le acolo unde doriți. Cu Smart Ordering activată, stiva va afișa widget-uri relevante pentru utilizator(i) pe parcursul zilei. Cu iOS 15, sugestiile widget pot fi, de asemenea, activate, astfel încât aplicațiile care sunt deja utilizate să apară automat în stiva inteligentă la momentul potrivit, în funcție de profilul de activitate.

Cum funcționează depanarea?

La fel ca majoritatea caracteristicilor tehnice, widget-urile nu sunt lipsite de erori. Deci se poate întâmpla ca programele mici să nu funcționeze corect și să provoace mesaje de eroare. De obicei, este o problemă la încărcarea widget-ului. Cea mai simplă formă de depanare este repornirea smartphone-ului. Dacă acest lucru nu aduce succesul dorit, există o serie de alte opțiuni disponibile:

Eliminați și reinstalați widgetul

Schimbați locația de stocare de la cardul SD la stocarea internă

Ștergeți memoria cache și datele

Reinstalați aplicația afectată

Activați aplicațiile dezactivate anterior

efectua actualizări

Verificați setările de economisire a energiei

Verificați spațiul disponibil pe disc

Efectuați o resetare din fabrică

Care widget-uri sunt cele mai populare?!

Widgeturile populare sunt, de exemplu, afișajele meteo, ceasurile sau ecranele de blocare. Iată o mică selecție de widget-uri populare:

Hărți Google

Google Maps este și mai ușor de utilizat cu widget-uri. Sunt disponibile patru widget-uri diferite: Pe lângă un planificator de rută și o prezentare generală a situației curente a traficului, timpul de călătorie și ghidurile locale cu obiective turistice și recomandări locale au propriul lor widget.

Spotify

Ca iubitor de muzică, cu siguranță îți va plăcea să folosești widget-ul Spotify. Acest lucru vă permite să controlați melodiile direct cu butoanele simple de redare, pauză și săriți fără a fi nevoie să deschideți întreaga aplicație. Widgetul afișează titlul, artistul și miniatura cu arta albumului.

Vreme

Widgetul transparent pentru ceas și vreme este foarte elegant, asociat cu afișaje detaliate și multe opțiuni de personalizare în ceea ce privește conținutul, aspectul și designul.

ColorNote

Cu widget-ul de note ColorNote, aveți garanția că nu veți uita niciun lucru important. Lista de sarcini de pe telefonul mobil este scrisă rapid și mereu la vedere.

Spark

Există și soluții pentru gestionarea e-mailului, Spark este una dintre ele. E-mailurile sunt presortate automat aici și puteți afișa oricând numărul de e-mailuri noi pe ecranul de pornire.

Simpatica numărătoare inversă

Contorul de zile proiectat cu dragoste Cute Countdown pentru evenimente importante sau așteptate cu multă plăcere, oferă și el o varietate de setări.

Convertor valutar

Când călătoriți, un widget pentru convertor valutar vă poate fi util. Mini-programul poate fi folosit și offline, deoarece internetul nu este disponibil la fiecare pas, mai ales în străinătate.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This