vineri, aprilie 19, 2024

Școala de codificare (Coding Schule) formează elita tehnologică pentru Austria Inferioară!

Must Read

Amstetten este „moașa” industriei IT din Austria!

Munca trudnică, bazată pe proiecte în echipe și evaluarea reciprocă, constituie nucleul pedagogic al Coder-Schmiede. Aspiranții experimentează deja acest lucru în timpul procesului de selecție, în cadrul antrenamentului intensiv de patru săptămâni, numit Piscine – franceză pentru piscină. Acest „salt în adâncime” le testează, de asemenea, elevilor, rezistența, utilitatea, conducerea și gestionarea frustrării. După trecerea fazei introductive, viitorii profesioniști IT se pot aștepta la un curs de bază de 12 luni, care include două stagii de practică în companie și specializarea ulterioară în inteligență artificială, programare de aplicații sau securitate IT.

Printre primii 10 din lume!

Municipiul Amstetten a acționat ca „moașă” pentru ramurile școlii austriece cu rețeaua companiei Mostviertler „Net for Future”. Ideea este că locuitorii din Amstetten nu trebuie să facă naveta la Linz și Viena- explică primarul Christian Haberhauer, ci găsesc chiar în oraș locuri de muncă de înaltă calitate, bine plătite și, în același timp, spațiu de locuit accesibil și confortabil în Amstetten. 

Alți co-fondatori și potențiali angajatori sunt companii industriale precum Umdasch Group, Welser Profile, Magna, Lisec sau Worthington. Dar se primește sprijin și de la RLB NÖ-Wien și Federația Industriei Austriece. „De asemenea, facem publicitate ofertei companiilor noastre membre, care sunt, bineînțeles, fericite, pentru fiecare nouă oportunitate de a găsi specialiști cu cunoștințe solide de programare!”- arată Michaela Roither, Managing Director IV-NÖ.

Cu circa 30.000 de absolvenți și 15.000 de studenți, rețeaua școlară „Ècole 42” are acum unul dintre cele mai bune zece programe de dezvoltare software la nivel de master pe plan mondial, potrivit directoarei Rosemarie Pichler. Calitatea și reputația instruirii sunt consistente, astfel că mulți studenți sunt „pescuiți” de companii precum Google sau Microsoft, încă în timpul trainingului.

Cifre edificatoare

  • Din toamna anului 2022: 150 de locuri în Viena și 25 de locuri de proiect în Amstetten, pentru studenții din regiune. În Amstetten sunt planificate circa 150 de locuri, din 2025.
  • Instruirea gratuită în limba engleză durează cel puțin un ani și jumătate, până la maximum cinci ani. Profilurile de locuri de muncă variază de la dezvoltator de aplicații la analist de date. Nu sunt necesare cunoștințe IT anterioare. Varsta minimă: 18 ani.  Data limită de aplicare: 19 august 2022. Mai multe informații pe 42vienna.com.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This