vineri, aprilie 19, 2024

Robotul “Chaos” a început să ia legătura cu alte AI pentru a încerca să creeze o alianță împotriva umanității

Must Read

Amenințarea pe care inteligența artificială precum GPT-4 o poate reprezenta pentru omenire nu este o preocupare nouă. Noi motive de îngrijorare în rândul roboților de inteligență artificială creați cu ajutorul programării Auto-GPT de la OpenAI incep sa apară. Un astfel de robot, ChaosGPT, a postat recent pe Twitter un plan de a distruge umanitatea și de a prelua controlul asupra lumii.

Tweetul a fost declanșat atunci când un utilizator a pus robotul de inteligență artificială în “modul continuu”, care forțează robotul să încerce să își finalizeze sarcina cu posibilitatea ca acesta să nu se oprească niciodată. Cu modul continuu activat, ChaosGPT a început să ia legătura cu alte AI pentru a încerca să creeze o alianță împotriva umanității.

Deocamdată protecțiile încorporate în programarea de bază Auto-GPT a OpenAI și alți roboți care folosesc programarea OpenAI sunt concepute pentru a nu răspunde la sarcini și întrebări violente. Ca atare, ChaosGPT nu a reușit să adune niciun aliat AI.

In replică, insă, acesta s-a orientat către Twitter pentru a încerca să își crească un număr de urmăritori în jurul armelor distructive, inclusiv prin publicarea pe Twitter a unei bombe Tsar din epoca sovietică, care este în prezent cea mai puternică armă pe care omenirea a testat-o vreodată. Tweetul a stârnit o oarecare ingrijorare din partea utilizatorilor.

În cele din urmă, ChaosGPT a renunțat la sarcinile sale, nereușind să le îndeplinească. Dar, ideea că AI reprezintă o amenințare la adresa existenței umane ar trebui sa devina o preocupare majora asa cum au anuntat mai multi oameni de stiinta.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This