duminică, decembrie 3, 2023

Producătorul chinez CATL a lansat bateria cu autonomie de 1000 de km!

Must Read

Bateria Qilin nu are concurență pe piața automobilelor electrice

Potrivit publicației https://www.just-auto.com, producătorul chinez de baterii pentru vehicule electrice (EV) Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) a declarat că primii clienți pentru noua sa baterie Qilin de 1.000 km (620 mile) vor fi startup-urile locale de vehicule electrice Li Auto și Hozon New Energy Automobile. CATL, cel mai mare producător mondial de baterii pentru mașini electrice tocmai a lansat pe piață o baterie care ajunge la o autonomie de 1.000 de kilometri între încărcări.

Potrivit publicației wallstreet.ro, chinezii de la CATL, cea mai mare companie producătoare de baterii din lume, a lansat un acumulator nou, numit Qilin. Acesta promite să ofere o autonomie de 1000 de kilometri cu doar o singură încărcare și este, potrivit companiei, cu 13% mai puternică decât o baterie similară propusă de către rivalii de la Tesla, scrie autoblog.com.

Investiții de 6,7 milirde de dolari

CATL este cel mai mare producător de baterii EV din lume, cu o cotă de piață globală estimată de circa 32%, datorită prezenței sale dominante pe cea mai mare piață de EV din lume, unde vânzările au depășit 2,9 milioane de unități, în anul precedent.

Firma chineză a lasnat noua baterie săptămâna trecută și a anunțat, de asemenea, că a strâns cu succes 45 miliarde CNY (yuani chinezești, echivalentul a 6,7 miliarde USD-n.n.) pentru a finanța investițiile în producție și cercetarea și dezvoltarea ulterioară. Compania susține că bateria Qilin oferă vehiculelor electrice o autonomie de peste 1.000 km (620 mile) la o singură încărcare, care este de așteptat să fie cea mai lungă autonomie de pe piață când va intra în producție, anul viitor. De asemenea, CATL a precizat că încărcarea este mai rapidă, mai sigură și mai durabilă decât la bateriile auto existente pe piață. Densitatea sa de energie, de 255 wați-oră/kg, este cu 13% mai mare decât noua baterie 4680 de la Tesla.

Fără concurență!

CATL a lansat bateria Qilin într-un moment în care compania se confrunta cu o concurență în creștere pe piețele globale, în special din partea producătorilor sud-coreeni precum LG Energy Solution, SK On și Samsung SDI, în special în SUA, unde au investit masiv, pentru a stabili parteneriate puternice cu industria auto locală. Principalii săi concurenți interni includ BYD și China Aviation Lithium Battery. Repriza de încărcare 10-80% durează doar 10 minute, la o priză de încărcare rapidă. CATL a dublat de patru ori suprafața de transfer de căldură, prin introducerea lichidului de răcire, care se găsește ,de obicei în partea de jos a celulelor bateriei. Acest lucru permite timpi de încărcare mai rapizi, un control termic mai bun al temperaturii celulelor bateriei și o încălzire mai rapidă a acestora, pe vreme rece, pentru o performanță mai bună. În condiții extreme, celulele pot fi răcite rapid, blocând eficient transferul anormal de căldură între celule și reducând astfel riscul unor incendii. CATL este furnizor de baterii pentru cei mai mulți dintre marii producători de automobile, atât din China, cât și din întreaga lume, așa că este probabil ca pachetele de baterii Qilin să-și facă loc pe podeaua mașinilor de serie începând cu anul viitor. Momentan, nu există date despre companiile care vor să implementeze acestă nouă tehnologie. Cei de la CATL investighează locații din SUA pentru a construi prima lor fabrică de baterii în America de Nord.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This