sâmbătă, aprilie 20, 2024

Noua tehnologie de supraveghere a traficului frânează automat trotinetele electrice care circulă neregulamentar!

Must Read

Sistemul „Pedestrian Defence”, care protejează pietonii, va fi utilizat și în Viena

Trotinetele electrice care circulă prea repede sau ilegal pe trotuare sau cele parcate într-un mod care constituie o piedică, constituie o preocupare și pentru autoritățile locale din Viena. O firmă de închiriere a trotinetelor electrice din capitala austriacă își încetinește dispozitivele cu o nouă tehnologie.

„Noua noastră tehnologie cu senzori ne permite să observăm comportamentul trotinetelor în mod precis și în timp real și să intervenim automat și rapid în cazul unei abateri!”- explică directorul general al Link Austria, Laurenz Vavrovsky. Oricine circulă cu trotineta pe trotuar, de exemplu, poate fi frânat, la fel ca și oricine circulă ilegal, în sensul opus, pe străzile cu sens unic! Dar și conducerea dincolo de semnele de oprire sau „driftingul”, popular în rândul tinerilor, poate fi oprit în acest fel. Senzorii încorporați în vehicule fac acest lucru posibil. Această tehnologie cu senzori detectează comportamentul inadecvat și se afirmă că este mai precisă decât geo-tracking-ul convențional, prin sateliți. Tehnologia a fost dezvoltată de firma Superpedestrian, care oferă scutere electrice în Viena sub numele Link și a fost fondată în 2013, ca o secție a Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT Senseable City Lab). A fost nevoie de opt ani pentru a dezvolta tehnologia de bază, „Vehicle Intelligence”, care ar trebui să facă micromobilitatea la scară largă, durabilă, eficientă și sigură și să rezolve astfel provocările traficului urban.

Sistemul „Pedestrian Defence” (protecția pietonilor) este o invenție promițătoare!

Primele 300 de scutere (trotinete-n.n) echipate cu această tehnologie vor fi disponibile încă în această vară. Treptat, toate cele 1.500 de scutere din flota firmei Link ar urma să fie modernizate. Experiențele din Chicago, de exemplu, arată că, chiar și o conversie mică și graduală a flotei, poate avea un efect larg asupra comportamentului utilizatorilor, a explicat Vavrovsky. Chiar dacă numai fiecare a zecea călătorie se face cu noul sistem, așa-numitul Pedestrian Defence (protecția pietonilor), acesta are „deja efecte pozitive”. De exemplu, trotinetele parcate incorect pe trotuare, sunt periculoase pentru multe persoane, dar mai ales pentru cei cu deficiențe de vedere și nevăzători. Noua tehnologie intervine și aici, dar supraveghetorii de parcări ar trebui să se asigure și că scuterele și alți utilizatori ai drumului interacționează fără probleme.

Parcarea trotinetetelor – o problemă pentru toți!

„Parcarea trotinetelor electrice este o problemă sensibilă pentru toată lumea din oraș, știm că și cu propriul nostru management al parcărilor, care va fi activ șapte zile pe săptămână, suntem și vom fi disponobili în a ajuta orașul cu această problemă!” – spune Vavrovsky „Șerifii de parcări sunt desfășurați în cooperare cu alte două companii de închiriere de trotinete. Importanța unor astfel de măsuri subliniază istoricul accidentelor cu scutere. Potrivit Poliției, au fost tot atâtea accidente cu scutere în acest an din ianuarie până în martie ca și în tot anul precedent.În primul trimestru din 2022, în Viena au fost înregistrate circa 50 de accidente care au implicat vătămări corporale.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This