vineri, aprilie 19, 2024

Hotelul zburător, care nu aterizează niciodată!

Must Read

Traducere după https://www.cntraveller.com/article/flying-hotel

Un nou concept de hotel zburător neobișnuit, oferă călătorilor o experiență de călătorie incredibil de unică, care pare chiar dintr-un film retro-futurism.

Proiectat de Tony Holmsten și reimaginat de Hashem Al-Ghaili, ideea ambițioasă este un amestec între o navă de croazieră enormă și un avion jumbo. Rezultatul este un hotel zburător, menit să găzduiască peste 5.000 de oaspeți. Gândiți-vă la suita Etihad’s Residence – biletul de avion care vă aduce un dormitor privat, un living și o baie într-un avion comercial, dar pe steroizi.

NuclearPowered Sky Hotel

Sky Cruise este dotată cu o mulțime de facilități, de la un turn de observație cu vederi la 360° pentru observarea stelelor și vederea aurorei boreale, până la o punte de divertisment cu magazine, săli de sport, cinematografe, restaurante și chiar un loc pentru a găzdui nunta perfectă. 

Într-o redare video a avionului postată pe  YouTube , Al-Ghaili explică că nava plutitoare ar fi alimentată cu energie nucleară și ar fi echipată cu 20 de motoare hipersonice, permițând aeronavei să rămână în aer ani de zile, cu zero emisii de carbon. Aceasta înseamnă că activitățile regulate, cum ar fi reaprovizionarea proviziilor și verificările de întreținere, s-ar face toate pe o aeronavă în mișcare. Mai important, pasagerii de la bord și de la bord ar avea nevoie de avioane convenționale sau avioane private pentru a ateriza deasupra avionului gigant.

NuclearPowered Sky Hotel

Tocmai când credeai că lucrurile nu pot deveni mai bizare, nava monstru nu va avea nevoie de piloți – stabilind-o drept „viitorul transportului”, spune Al-Ghaili. În schimb, aparatul este setat să fie complet autonom și alimentat de inteligență artificială (AI). Pasagerii care se tem de turbulențele aerului, nu trebuie să-și facă griji, deoarece avionul va fi, de asemenea, echipat cu un sistem de navigație care utilizează AI pentru a prezice modelele vântului, pentru a oferi o navigare lină.

NuclearPowered Sky Hotel

Deși nu a fost încă stabilită o dată de lansare  pentru  hotelul zburător, aceasta a provocat deja destulă vâlvă pe rețelele de socializare, mulți pasionați de știință subliniind că planurile nu sunt fezabile. Un utilizator a comentat: „Designerii au uitat că acest lucru ar trebui să zboare”, iar un altul a adăugat „Dacă fizica și aerodinamica nu ar exista, atunci această navă ar putea de fapt să decoleze”.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This