vineri, februarie 23, 2024

Un nou masacru în SUA: Un bărbat a împușcat patru oameni într-un spital!

Must Read

La o săptămână după masacrul de la o școală primară din Texas, în care au fost uciși 19 tineri, un bărbat a deschis focul într-un spital din Oklahoma, ucigând patru persoane. Apoi a întors pistolul asupra lui și s-a sinucis, după cum a declarat, miercuri, șeriful adjunct al orașului Tulsa, Eric Dalgleish.

Confrom Poliției, bărbatul a intrat cu o pușcă și o altă armă (pistol) într-o clădire aparținând complexului Spitalului St. Francis din Tulsa. Se presupune că autorul faptei este un bărbat cu vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, dar identitatea lui nu a fost încă stabilită.

Poliția a ajuns la fața locului în patru minute
După cum a explicat adjunctul șefului de poliție Dalgleish, apelul de urgență a fost primit la 4:52 p.m. (ora locală, 23:52 p.m.). Patru minute mai târziu, polițiștii se aflau deja la spital, după ce se raportaseră focuri de la etajul doi al clădirii afectate.

Motivul: probleme cu un medic?!
Consilierul Jayme Fowler a declarat pentru CNN: „Din câte știu eu, trăgătorul a avut o problemă cu un anumit medic și nu l-a putut găsi pe acesta!” Se pare că acesta ar fi fost motivul care i-a determinat comportamentul violent. Casa Albă a declarat că președintele american Joe Biden a fost informat despre incident. Autoritățile locale și de stat au primit sprijin.

Teoria unui singur trăgător
Anchetatorii presupun că a fost un singur făptaș. Șeful poliției, Richard Meulenberg, a declarat pentru ABC că, atunci când au sosit ofițerii, „au găsit niște oameni care fuseseră împușcați. Unii erau deja morți.” Printre aceștia s-a numărat și „cel pe care presupunem că a fost trăgătorul, pentru că purta o pușcă lungă și un pistol”.

Serii de cazuri de violență cu armele
Statele Unite sunt în prezent zguduite de o serie de incidente, în care oameni înarmați deschid focul și ucid mai multe persoane. Chiar marțea trecută, un tânăr de 18 ani a deschis focul la o școală primară din Uvalde, Texas. Omul înarmat s-a ascuns într-o sală de clasă și a ucis 19 copii și doi profesori înainte de a fi împușcat mortal de poliție.

Cu câteva zile mai devreme, un bărbat înarmat a deschis focul într-un supermarket din Buffalo, New York, ucigând zece persoane și rănind alte trei. Potrivit anchetatorilor, actul ar fi fost motivat rasial, fiindcă unsprezece dintre cele 13 victime erau de culoare. Procurorii au declarat că vor fi cât de curând aduse acuzații împotriva suspectului asasin din Buffalo.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This