vineri, februarie 23, 2024

UCRAINA: Rușii controlează cea mai mare parte din orașul Severodonețk!

Must Read

Soldații ucrainieni și sute de civili s-au ascuns într-o fabrică de chimicale

 O situație dramatică, precum cea de la Mariupol este iminentă

Potrivit serviciilor de informații britanice, după mai bine de o lună de lupte acerbe, trupele ruse au preluat controlul asupra majorității orașului ucrainean Severodonețk. Pagube colaterale enorme au fost cauzate de bombardamentele puternice, potrivit evaluării zilnice a situației de către Ministerul Apărării de la Londra, de miercuri. De la începutul războiului din Ucraina, guvernul britanic a publicat în mod regulat informații de informații despre evoluția acestuia. Moscova acuză însă Londra de o campanie de dezinformare țintită.

Ultimatumul a expirat

La Severodonețk, există riscul unei situații asemănătoare cu cea din Mariupol, oraș care a căzut cu totul în urmă cu mai puțin de o lună, după un asediu de luni de zile, la o oțelărie. În orașul din Donbass, soldați ucraineni și sute de civili s-au ascuns într-o fabrică chimică. Un ultimatum rusesc a expirat miercuri dimineață . Potrivit unui raport al agenției britanice de marți, luptătorii ar fi trebuit să se predea până la ora 7 a.m. Guvernul rus a promis că civilii vor putea părăsi fabrica în siguranță. Inițial, nu era clar dacă soldații au depus armele. Autoritățile ucrainene au continuat să încerce să faciliteze o evacuare din Severodonețk . După distrugerea ultimului pod important din punct de vedere strategic, inelul de asediu din jurul orașului, care avea inițial 100.000 de locuitori, s-a întărit. Alte orașe și orașe din regiune sunt, de asemenea, puternic atacate. „Devine din ce în ce mai greu, dar soldații noștri opresc inamicul din trei părți deodată. Ei protejează Severodonețk și nu permit niciun avans către Lysychansk”- a declarat, miercuri, guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Haiday. Lysychansk, unde Hajday spune că numărul victimelor este mare, se află pe un râu, vizavi de Sievarodonetsk, care este deja controlat în mare parte de trupele ruse. Podurile dintre cele două orașe sunt distruse.

Planul de pace propus de Rusia, respins!

Între timp, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a respins un posibil plan de pace, modelat după acordul de la Minsk din 2015, pentru estul Ucrainei. „Mă tem că vor încerca să realizeze un Acord Minsk III!”- a spus consilerul Oleksiy Arestovych, referindu-se la o vizită așteptată a cancelarului german Olaf Scholz, a președintelui francez Macron și a prim-ministrului italian Mario Draghi. Pe lângă situația militară tot mai dificilă, problemele alimentare și economice provoacă mari greutăți ucrainenilor.

:

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This